DEVLET İÇİNDE DEVLET OLUR MU?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVLET İÇİNDE DEVLET OLUR MU?Esat yönetimine karşı silahlı mücadele veren rejim karşıtlarının oluşturduğu üst komite Geçici Suriye Hükümetini kurmak için Gaziantep’ten uygun bina istediği iddiası ortalığı karıştırdı. Üst Komitenin dışarıdan kurulacak hükümet merkezi için Gaziantep’i tercih etmesi kafalarda soru işareti bırakırken muhalefet parti milletvekilleri duruma tepki gösterdi.

Yerel bir gazetenin haberine göre, Geçtiğimiz günlerde Özgür Suriye Ordusu ve üst komite üyelerinden bir grup yetkili Gaziantep’e gelerek geçici Suriye Hükümetini Gaziantep’te kurma kararı aldıklarını belirterek uygun yer arayışına girdi. Geçici hükümetin görev yapacağı bina için İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Menderes Karaduman ile görüşen heyet, dışarıdan kurulacak olan geçici hükümet yetkililerin çalışabileceği uygun bir yer istedi. İl Genel Meclisi Başkanı Karaduman kendilerini ziyaret eden üst komite yetkililerine Eyüpoğlu Mahallesinde bulunan üç katlı eski icra binasını önerdi. Heyetin kiralayacakları bina için başka alternatifleri de değerlendirecekleri de gelen bilgiler arasında! Yerel bir gazetede yayınlanan habere tepki gösteren;

DEVLET İÇİNDE DEVLET OLUR MU?Gaziantep CHP Milletvekili Mehmet Şeker, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti Suriye konusunda ki bütün önerilerimi göz ardı etti ve etmeye devam ediyor. Türkiye Suriye devletinin iç işlerine karışmakla hata ediyor. Aynı politika Irak üzerinde de uygulanılmaya çalışıldı. Maliki yerine Haşimi’yi organize etmeye çalışanlar aynı şeyi şuan Suriye için yapıyorlar. Suriye maddi ve manevi destek verilebilirdi. Silahlı destek vermek bize hiçbir şey kazandırmayacağı gibi 1000 yıllık düşmanlık getirecektir. Suriye’ye demokrasi için, insan hakları için vereceğimiz destek silahla ve iç işlerine karışmakla olmaz. Suriyeli muhaliflere bazı vaatlerde bulunuluyor ve lojistik destek sağlanıyor. Bu bir gün bize çok kötü bir şekilde dönecektir. Bedeli ağır olacaktır. Suriye’nin resmi bir devleti var. İster beğenin ister beğenmeyin! “ Çalma komşunun kapısını çöple, çalar kapını copla” Başbakan Ortadoğu’da kurucu olmaktan vazgeçsin. Gaziantep’te böyle bir geçici hükümet kurulması çabası maalesef çirkin birşeydir. Böyle bir şey bizim açımızdan kabul edilemez” dedi.

DEVLET İÇİNDE DEVLET OLUR MU?Gaziantep MHP Milletvekili Semih Yalçın “ Devlet içinde devlet olmaz” diyerek duruma tepki gösterdi. Yalçın “Başbakan ve İçişleri Bakanı ateşle oynuyor. Türkiye hükümetin izlediği politikalar sebebi ile komşuları ile kötü oldu. Gaziantep’te Suriyeli isyancıların bir devlet kurması söz konusu olamaz. Bu yasal bir şey değil. Geçici Suriye hükümeti kuracaklarsa gitsinler Suriye sınırları içerisinde kursunlar burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Suriye değil. Hükümetin Suriye’nin iç işlerine karışması Türkiye için son derece olumsuz etkiler yaratmış ve devlet karşıtlarına silah yardımı sağlayarak ileride Türkiye’ye karşı saldıracak bir güç yaratılmıştır. TÜRKİYE, hükümetin komşularına karşı izlediği yanlış politikanın bedelini ağır ödeyecektir” dedi.

Suriye’de yönetime karşı direnişi sürdüren Üst Komitenin silahlı mücadele kanadı olan Özgür Suriye Ordusu yetkilileri, geçici hükümeti Gaziantep’te kurma kararı aldıkları öne sürmesi ve Gaziantep’te uygun bina kiralamak istemelerinin yankıları devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DEVLET İÇİNDE DEVLET OLUR MU?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin