DOĞU AFRİKA TİCARET KÖPRÜSÜ KURULDU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DOĞU AFRİKA TİCARET KÖPRÜSÜ KURULDUTürkiye İş adamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral; Doğu Afrika Kıtasının önemli bir ticaret hacmine sahip olduğunu ve Türk girişimcilerin burada çok rahat yatırım yapma imkanı bulabileceklerini söyledi.

Türkiye İş adamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Gaziantep’te düzenlenen ve Afrika’nın doğusunda bulunan 11 ülkenin katıldığı ticaret köprüsünde neden Doğu Afrika ve neden Güneydoğu açıklamasında bulundu. Meral; “ Doğu Afrika kıtası %60 ekilebilir alanları ile dünyada en hızlı büyüyen bölge, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ise istihdama en çok ihtiyacı olan ve sanayisinin koşmaya ihtiyacı olduğu bir bölge. Biz TUSKON olarak bu  ticaret köprüsünün Güneydoğu Anadolu Bölgesinde gerçekleştirilmesi gerektiğini düşündük.

DOĞU AFRİKA TİCARET KÖPRÜSÜ KURULDUGüneydoğu Sanayici ve İş Adamları Federasyon Başkanı (GÜNSİAF) Başkanı Kasım Fincan ise böyle bir organizasyon için kendilerine katkıda bulunan TUSKON Başkanı Rızanur Meral’e teşekkür etti ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin her alanda önemli üretimler kaydettiğini ve Doğu Afrika ülkeleri ile çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Fincan;”Afrikalı iş adamlarını Gaziantep’te ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyduk. Türkiye’nin 2013 yılı ihracatı 152 milyar dolar ve bu rakamın 10 milyar dolarlık kısmı bu bölgeden yapılıyor. Bugün Cizre’de çok ciddi akü üretimi yapılıyor ve yeni kurulacak fabrikalarda yaklaşık 300 kişi istihdam edilecek, Nizip’te ofis mobilyası, Hatay’da dünyada çok ihtiyaç duyulmaya başlanan çelik kapı gibi bir çok üretim alanları mevcut. Ayakkabı, halı, terlik, çocuk bezi, akü, mobilya,kapı ve daha birçok ürünün bölgemizden temin edilmesi mümkün” dedi.

DOĞU AFRİKA TİCARET KÖPRÜSÜ KURULDUTürkiye-Doğu Afrika Ticaret Köprüsüne; Afrika’nın doğusundan 11 ülke katılırken Güneydoğu Anadolu Bölgesinden yaklaşık 30 firma stant açarak ürünlerini sergiledi. Ticaret köprüsüne Kenya’nın Ankara Büyükelçisi Lindsay Kiptiness, Ruanda’nın Ankara Büyükelçisi Aden Hüseyin’de katılarak destek verdi. Türkiye – Doğu Afrika Ticaret Köprüsü’ne, 11 Afrika ülkesinden gıda, tarım, kozmetik ve kişisel bakım, halı, tekstil, çelik ev aletleri, ev ve ofis mobilyaları alanlarında alıcılar, ithalatçılar, distribütörler ve bu alanlarda kullanılan makine ve ekipmanların ticaretinde faaliyet gösteren Afrika’dan 127 firma katıldı. Gaziantep’ten ise yaklaşık 350 iş insanının katıldığı Doğu Afrika Ticaret Köprüsü’nde 5 bin ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.


Türkiye- Doğu Afrika ticaret köprüsü kuruldu paylaşan: f100003473025117

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DOĞU AFRİKA TİCARET KÖPRÜSÜ KURULDU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin