Ekici sordu, “Okul Müdür Yardımcısı hakkında inceleme başlatıldı mı?”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP, Cumhuriyet düşmanı okul müdür yardımcısını Meclis gündemine taşıdı!

CHP’li Akif Ekici, Şahinbey Mehmet Uygun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdür yardımcısının sosyal medya hesabından yaptığı, hakaret dolu paylaşımları Meclis gündemine taşıyarak bakanlığın bu kişi hakkında herhangi bir işlem yapıp yapmadığını sordu.

Sosyal medya hesabından 19 Mayıs ile ilgili paylaşımlarında, 19 Mayıs’ı ve cumhuriyet değerlerini karalayan, kız çocuklarını bar çalışanı ve striptizci sözleriyle tanımlayan Şahinbey Mehmet Uygun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdür yardımcısına yönelik tepkiler sürerken, konu Meclis gündemine de taşındı.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, konuya ilişkin verdiği soru önergesinde ideolojik, siyasi amaçlar taşıyan, hakaret içeren paylaşımlarda bulunamayacağı gerekçesiyle sosyal medya hesaplarında hükûmete yönelik eleştirel paylaşımlarda bulunan çok sayıda devlet memuru hakkında soruşturma açıldığı, yasal işlem başlatıldığı ve bu kişilere memuriyetten uzaklaştırmaya varan cezalar verildiğini hatırlattıktan sonra; iktidar ya da kendisi gibi düşünmeyen insanlara, Cumhuriyet değerlerine, kız ve erkek öğrencilere son derece çirkin hakaretler yağdıran müdür yardımcısı hakkında ilgili bakana şu soruları yöneltti:

– Şahinbey Mehmet Uygun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Fatih Türk’ün kişisel facebook sayfasındaki siyasi, ideolojik ve hakaret içerikli paylaşımları konusunda bir inceleme başlatılmış mıdır? Başlatıldı ise ne aşamadadır, başlatılmadı ise sebebi nedir?

– Son 10 yıllık süreçte sosyal medya hesaplarında iktidar aleyhine paylaşımlarda bulunduğu için ceza verilen kaç devlet memuru vardır? Bu cezaların türleri nelerdir?

– Aynı dönem için, sosyal medya hesaplarında iktidarı eleştiren paylaşımlarda bulunması nedeniyle devlet memurluğundan uzaklaştırılan kişi sayısı nedir?

– Son on yılda, iktidar dışındaki tüm siyasi partilere ve görüşlere hakaret eden, siyasi içerikli ve ideolojik paylaşımlarda bulunan kaç devlet memuru hakkında inceleme/soruşturma başlatılmıştır? Bunların detayları nelerdir?

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ekici sordu, “Okul Müdür Yardımcısı hakkında inceleme başlatıldı mı?”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin