Engellilerden ‘Engelleri’ Aşan Gösteri

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Engellilerden ‘Engelleri’ Aşan GösteriZirve Üniversitesi Pisikolojik Danışmanlık Topluluğu tarafından Cennet Süzer Eğitim ve Uygulama Okulu’nda eğitim gören zihinsel engelli 11 çocuk aldıkları fotoğrafçılık ve ritim eğitiminin sonunda Zirveli Öğrencilere gösteri düzenleyerek kendilerine hayran bıraktı.

El becerileri olmayan zihinsel engelli öğrencilere yönelik yapılan çalışmanın gelişimlerine büyük katkı sağladığının altını çizen Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ramin Aliyev, “Zihinsel engelliler beden eğitimi ve müzik aleti çalma gibi etkinlikleri severek yapıyorlar. Bu tarz etkinlikler onların gelişiminde daha etkili oluyor.” dedi.

Aileler de dış dünyaya açılıyor

Zihinsel engellilere yönelik yapılan etkinliklerin aileleri de olumlu etkilediğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Ramin Aliyev şunları söyledi: “Çocuklarının birşeyler yapabildiğini görmek aileleri çok mutlu ediyor. Bu ailelerin çoğunun maddi durumu iyi değil.”

Eğlenmeyi istiyorlar

“Çocuklar eğlenmeyi çok istiyorlar ancak ailelerin çoğunun maddi durumu iyi olmadığı için onlara istediklerini yaptıramıyorlar.” diyen Aliyve, “Bir de aileler çok fazla dışarı çıkarmak istemiyorlar çocuklarını. Hor görüldükleri için ve meraklı bakışlardan rahatsız oldukları için dışarı daha az çıkıyorlar. Bu etkinlikler onlara da iyi geliyor.” diye konuştu.

Önyargının kalkması gerekiyor

Eğitimi verirken bir abi abla şevkatiyle yaklaşarak iletişim kurduklarını belirten Zirve Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 4. Sınıf öğrencisi Fatih Aydın,  “Bizler de projeye başlamadan önce önyargılıydık. Onları tanıdıkça bu önyargımız kayboldu. Bir abla abi gibi olduk. Kimileri önceleri çok içine kapanıktı daha sonra onlar da bize alıştılar. 8 hafta boyunca hem eğlendiler hem öğrendiler.” şeklinde konuştu.

El becerileri yok

Zihinsel engelli öğrencilere ritim dersi veren Zirve Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 4. Sınıf öğrencisi Emel Gökoğlan ise engelli vatandaşların topluma kazandırılması için öncelikle önyargının ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Biz rojeye sadece yapılması gereken bir etkinlik olarak bakmadık. Büyük bir özveriyle çalıştık. Ders verdiğimiz zihinsel engelli öğrencilerin el becerileri yoktu. Fotoğraf makinalarını tutamıyorlardı. Deklanjöre basamıyorlardı. Zoom yapamıyorlardı.  Davulun tokmağını dahi tutamıyorlardı. Ama öğrenmeyi çok istiyorlardı. Büyük bir çabanın sonucunda engellerin aşılabileceğini onlar bize gösterdi.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Engellilerden ‘Engelleri’ Aşan Gösteri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin