GAÜN’DEN FİŞLEME AÇIKLAMASI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAÜN’DEN FİŞLEME AÇIKLAMASIGaziantep Üniversitesi Milliyet Gazetesi ve bu gazeteden alıntı yapılarak bazı internet sitelerinde yer alan ‘Fişlemede Son Nokta’ başlıklı haberle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

6 Ocak 2013 tarihli Milliyet Gazetesi ve aynı günkü bazı internet sitelerinde ‘Fişlemede Son Nokta’ ‘Öğrencilere Ahlak Takibi’ başlıklı,  doğruluğu ve dayanağı araştırılmadan, hazırlanan haberlere açıklık getirmek ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

Anayasamızın 20 maddesinin 3. Fıkrası “Herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir. Bu hak; kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsar” hükmü Müvekkil Üniversite tarafından dün olduğu gibi bugünde titizlikle uygulanmaktadır.

Söz konusu haberde ele geçirildiği iddia edilen belgelere göre fişlemeler özellikle Gaziantep Üniversitesi’nin İslahiye’deki fakülte ve yüksekokullarında okuyan öğrencileri hakkında.
İl ve ilçedeki güvenlik birimlerince yapıldığı belirtilen fişlemelerde….
İfadesinden sonra söz konusu iddiaların muhatabının İl ve ilçedeki güvenlik birimlerince yapıldığı iddia edilmesine rağmen daha sonraki ifadelerde Müvekkil Üniversite Rektörlüğünü de içine alan asılsız ve çelişkili beyanlar söz konusudur.

Bahse konu haberde, üniversite yönetimine mesnetsiz, temelsiz suçlamalar yapılmaktadır. Üniversitemizin hiçbir öğrencimizin özel hayatını izleme ve takip etmek gibi bir işlem ve eylemi olmadığı gibi iddia edilen fişlemelerden haberdar değildir ve emniyet dahil hiçbir kamu kurum ve kuruluşuyla, haberde geçen çağdışı bir konuda işbirliği ve paylaşım da söz konusu değildir.

Yazıda, Müvekkil Üniversite Yöneticilerinin de yapıldığı ileri sürülen fişlemeden bilgisi olduğu yönündeki iddialarda asılsızdır.

Haberde Müvekkil Üniversite ile ilgili, asılsız ve mesnetsiz iddialar ve suçlamalar adeta kanıtlanmış gerçeklermiş gibi kaleme alınmış ve yazıyı okuyanların zihninde, yazılanlar gerçekmiş gibi bir düşünce yaratılmak istenmiştir.

Tüm yasal haklarımızın saklı olmak kaydıyla kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ VEKİLİ

Av. İbrahim SATIL

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAÜN’DEN FİŞLEME AÇIKLAMASI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin