Gaziantep İŞKUR rekora koşuyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

işkur-istihdamGaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün aktif işgücü programı Ekim sonu verileri kapsamında 2014 yılına göre 2015 yılında %273 artış meydana geldi. 2014 yılı Ekim ayı sonunda 3784 olan kursiyer sayısı 2015 yılı Ekim sonu itibariyle 14149 oldu.

Aktif iş gücü programları hakkında bilgi veren Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin; Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik eğitim programları, toplum yararına programlar ve diğer kurs, program, proje ve özel uygulamalar düzenlendiğini söyledi.

Ekin; Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak; sunulan aktif işgücü hizmetlerinden yararlanmak isteyen kayıtlı işsizlere iş ve meslek danışmanlarımız tarafından danışmanlık hizmeti verilmektedir. İş ve meslek danışmanlarımızın bu hizmeti ile işsizler kendilerine en uygun kurs/programa katılma imkânına sahip olmaktadır. İŞKUR’un Aktif İşgücü Programları Kapsamında Temel Faaliyetleri, Mesleki Eğitim Kursları, Girişimcilik Eğitim Programları, İşbaşı Eğitim Programları, Toplum Yararına Programlardır.

KURSİYER SAYISINDAKİ ARTIŞ %273

2015 yılı Ekim sonu itibariyle Mesleki Eğitim Kurslarına ilişkin kursiyer sayılarına ilişkin verileri incelediğimizde bir önceki yıla göre kursiyer sayımızda %273 oranında bir artış olduğunu görüyoruz. 2014 yılı Ekim sonu itibariyle 1864 olan kadın kursiyer sayımızın 2015 Ekim sonu itibariyle 5465’e çıktığını, erkek kursiyer sayısındaki artış oranımızın ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %352 oranında artış gösterdiğini görüyoruz. Aktif işgücü verilerinin tamamını incelediğimizde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, yani 2014 yılı Ekim sonu itibariyle 3784 olar kursiyer sayımızın 2015 yılı Ekim sonu itibariyle 14149 olduğunu görüyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep İŞKUR rekora koşuyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin