GAZİANTEP SANAYİ ODASI YÖNETİMİ SEÇİLDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP SANAYİ ODASI YÖNETİMİ SEÇİLDİADİL SANİ KONUKOĞLU YENİDEN YÖNETİM KURULU BAŞKANI SEÇİLİRKEN, MUSTAFA TOPÇUOĞLU MECLİS BAŞKANI OLDU

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) yeni yönetimi seçildi. Adil Sani Konukoğlu, yeniden Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

GSO’nda 4 Mayıs tarihinde yapılan seçimlerde oluşan 57 kişilik Meclis ilk toplantısını yaparak, Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulunu, Meclis Başkanı, Meclis Başkan Yardımcıları ve Katip Üye, Disiplin Kurulu ve TOBB Genel Kurul Delegelerini seçti.

Seçimde, 54 Meclis Üyesi oy kullandı. 3 kişi ise yurt dışında olduğu için katılamadı. Tek liste ile gidilen seçim sonucunda Adil Sani Konukoğlu başkanlığında yeni Yönetim Kurulu, Meclis üyelerinin tamamının oyunu aldı.

Bu seçimde, 1989 yılında kurulan GSO tarihinde ilkler yaşandı. Ferhan Sağım, Perihan Çöçelli ve Melike Yüksel, Meclise seçilen ilk kadın üye oldu. Ferhan Sağım ilk kadın Yönetim Kurulu Üyesi de seçilerek bir ilke imza attı.

İLKLERE İMZA ATILDI

Bu arada, hem Meclis hem de Yönetim Kurulu yeni seçilen isimlerle birlikte yüzde 50 oranında yenilendi.

Adil Sani Konukoğlu başkanlığında yeni Yönetim Kurulu Üyeleri; Cevdet Akınal, Adnan Ünverdi, Murat Kökoğlu, Ali Özpolat, Ferhan Sağım, Mustafa Özgüler, Yıldırım Mermer, Mustafa Özmermer, M. Aykut Erkent ve Ercan Sayın’dan oluştu.

Meclis Başkanlığına Mustafa Topçuoğlu, Meclis Başkan Yardımcılığına M. Hamdi Karaata ve Saim Akınal seçildi. Katip Üyeliğe, Ali Sığında getirildi.

Disiplin Kurulu Üyeleri M. Atilla Güner, Ahmet Dağcı, Sedat Akınal, Fazıl Özyaşar, Hakan Aslansoy ve Selami Yetkinşekerci  oldu.

TOBB Delegeleri ise Adil Sani Konukoğlu, Mustafa Topçuoğlu, Durmuş İşsever, Cevdet Akınal, Adnan Ünverdi, Ali Sığındı, Burhan Çağdaş, Şahin Dağcı, Cemil Direkçi, Metin Erturhan ve Sami Konukoğlu olarak belirlendi.

‘’HİZMET ÇITASINI YÜKSELTECEĞİZ’’

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, seçimin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün sanayicilere kendilerine verdiği destek ve güvenleri için  teşekkür etti. Konukoğlu, şunları söyledi:

‘’Meclisimizde yüzde 50 oranında değişim oldu. Toplam 57 Meclis Üyemizin 28’i değişti. En güzel tarafı ilk defa Sanayi Odası Meclisi’ne 3 bayan arkadaşımız girdi. Bundan çok mutluyuz, çok memnun olduk. Or-Al Teksil’in temsilcisi Ferhan Sağım, GSO’da ilk kadın Yönetim Kurulu Üyesi olmayı başardı. Kendisini kutluyorum.’’

Hizmet çıtasını daha yükseltmek için çalışacaklarını vurgulayan Konukoğlu, ‘’Önümüzdeki 4 yıl Gaziantep’e layık olmaya çalışacağız’’ dedi.

‘’BÜYÜK GENÇLEŞME OLDU’’

Meclise genç sanayicilerin katıldığına işaret eden Konukoğlu,  şunları kaydetti:

‘’Özellikle daha önceki Meclis Üyesi sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Onlar, ‘biz artık İstişare Kuruluna geçiyoruz, genç arkadaşlar gelsin’ dediler. Hem Meclis’te hem Yönetim Kurulu’nda yüzde 50 değişim oldu. Sanayi Odası kurulduğundan beri ilk defa yüzde 50 değişim yaşandı. Daha önceki dönemlerde genelde yüzde 25-30 arasında olurdu. Büyük gençleşme yaşandı. Hizmet yalnızca Gaziantep ve ülkemiz için. Bu anlayış içinde elimizden geldiğince çalışacağız.

Yeni gelen arkadaşlarımızla yeni bir heyecan olacak. Daha hızlı ve daha çok projeler üreterek, inşallah önümüzdeki dönemde Gaziantep’in ileriye gitmesi için daha da büyüyebilmesi için, şu anda Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızın fikirleri ile bu çıtayı yukarı çıkaracağımıza inanıyorum.’’

‘’İŞ HAYATINDA KADINLAR DAHA FAZLA YER ALMALI’’

İş hayatında kadınların daha fazla yer alması gerektiğini her platformda eski Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun söylediğini hatırlatan Adil Sani Konukoğlu, ‘’Bize hep öğüdü bu oldu’’ diye konuştu.

Türkiye’de nüfusun yarısını kadınların oluşturduğuna dikkati çeken Konukoğlu, ‘’Biz 2023 vizyonuna, 2071 vizyonuna koşacaksak ve kişi başına düşen milli geliri 30 bin doların üzerine çıkaracaksak mutlaka ve mutlaka kadınların çalışma-sosyal hayata katılması gerekir’’ dedi.

Yeni Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu,  Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik eden Konukoğlu, ‘’Gaziantep’i geliştirme yolunda birlikte devam edeceğiz’’ dedi.

MUSTAFA TOPÇUOĞLU

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da GSO seçimlerinin ülkemize örnek olacak atmosferde geçtiğini ifade ederek, ‘’Meclis’te yüzde 50 değişim gerçekleşti. Herkesin bunun bir bayrak yarışı olduğu,  bu görevi sırayla yapıp gençlere devretmesi yolunda güzel bir çalışma oldu’’ vurgusunu yaptı.

Seçimde gösterdikleri birlik beraberlikten dolayı üyelere teşekkür eden Topçuoğlu, şunları söyledi:

‘’Bundan sonraki dönemde hepimizin görev ve sorumlulukları çok yüksek. Bizden önceki başkanlar Allah rahmet eylesin Sani Konukoğlu, Naci Topçuoğlu, Kamil Şerbetçi ile sağlıklı hayat dilediğim Abdulkadir Konukoğlu ve şu anda milletvekili olan Nejat Koçer ve üyelerimiz bu şehrin gelişmesi için çok önemli katkılar sağladılar. Bizler de aynı vizyonla, bayrağı ileriye taşımak için bütün ekip olarak güç birliği içinde Gaziantep’in sanayisi ve ihracatının gelişimi, bölgenin ve Türkiye’nin gelişimi için hep birlikte heyecanla çalışacağız.’’

Ferhan Sağım ise açıklamasında, Adil Sani Konukoğlu’nun teklifi üzerine Yönetim Kurulu’na girmeyi karar verdiğini belirterek, ‘’Beni bu göreve layık gördükleri için teşekkür ederim. Artık gençlerin gelmesi, bayanların yer alması lazım. Değişim güzeldir, enerji verir’’ sözleriyle duygularını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP SANAYİ ODASI YÖNETİMİ SEÇİLDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin