Gaziantep’te “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” Uygulaması Başladı

featured
Gaziantep'te “Yayalar Kırmızı Çizgimiz" Uygulaması Başladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” Uygulaması Başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ uygulaması hayata geçirildi. Gaziantep’te “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” Uygulaması Başladı

Ülke genelinde başlatılan etkinlikle kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor.

Uygulama kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de yaya geçitlerinin ortasındaki çizgi kırmızıya boyanmaya başlandı.

Gaziantep'te “Yayalar Kırmızı Çizgimiz" Uygulaması Başladı

Vali Davut Gül, uygulama kapsamında Fevzi Çakmak Bulvarı’nda yaya şeridini kırmızıya boyadı. Uygulama sonrasında açıklamada bulunan Vali Gül, yaya önceliğine dikkat çekerek, “Her yıl çok sayıda vatandaşımızı ne yazık ki trafiğe kurban veriyoruz. Bunun da büyük bir kısmı yaya geçitlerinde meydana geliyor. İçişleri Bakanlığımız trafik kazalarını azaltmak, özellikle yaya geçitlerindeki kazaların önüne geçebilmek için Türkiye genelinde farkındalık çalışmaları yapıyor. Bugün de İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatı ile Türkiye genelinde yayalarımızın kırmızı çizgimiz olduğuna dair mesaj vermek istiyoruz” dedi.

Konuşmasında vatandaşlara seslenen Vali Gül, “Hemşerilerimizden ricamız trafik kurallarına uymaları ve yaya geçitlerinde yayalara mutlaka yol vermeleri. Yayalarımızın da mutlaka yaya geçitlerini kullanarak karşıdan karşıya geçmeleri. Bu kampanyayı ne kadar yayarsak o kadar sürücü ve yayalar bilinçlendirilir. Trafikte öncelik yayalarındır. Bugün sürücü, yarın yaya olabiliriz. Herkesin bu kurallara uyması gerekir.” diye konuştu.

”YAYA ÖNCELİĞİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR’

“Öncelik hayatın, öncelik yayanın” sözleri ile başlayan trafikte yaya önceliği seferberliği yeni bir uygulamayla devam ediyor.

Işıksız yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyanacak. Böylece sürücülere ”Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir” mesajı verilecek. Yaya geçitlerindeki “kırmızı çizgi” uygulaması ile birlikte trafik denetimleri de artırılacak. Konuşmasında vatandaşlara seslenen Vali Gül, “Hemşerilerimizden ricamız trafik kurallarına uymaları ve yaya geçitlerinde yayalara mutlaka yol vermeleri. Yayalarımızın da mutlaka yaya geçitlerini kullanarak karşıdan karşıya geçmeleri. Bu kampanyayı ne kadar yayarsak o kadar sürücü ve yayalar bilinçlendirilir. Trafikte öncelik yayalarındır. Bugün sürücü, yarın yaya olabiliriz. Herkesin bu kurallara uyması gerekir.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’te “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” Uygulaması Başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin