Görevimiz Muhalefete Muhalefet Olmak Değil

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Görevimiz Muhalefete Muhalefet Olmak Değil“Yılmadık, yılmayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Hafta sonu Gaziantep’i ziyaret edip Gaziantep’i ziyaretinin ardından Kilis’e geçecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun pragramı hakkında bilgi veren Matkap, Türkiye’nin sorunlarının üstesinden gelecek tek partinin CHP olduğunu söyledi.

Matkap’ın toplantısına ev sahipliği yapan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Sabri Kocaman ise, gazeteciliğin öneminden söz edip Matkap’ı ağırlamaktan memnunluk duyduğunu dile getirdi.

GGC’nin kapısının her parti ve sivil toplum örgütüne açık olduğunu dile getiren Kocaman, “Bura Güneydoğu’nun et etkin, basın yayın organlarının yoğun olduğu, 8 televizyon, 20 günlük gazetenin, 50’ye yakın dergi ve haftalık yaygın organının 14 radyonun olduğu bir şehir. Bu etkinliği nedeniyle de gerek iktidar, gerekse de muhalefet, siyasilerin ve STK’ların ilgisi oldukça yoğun. Ben bu ziyaretinden dolayı CHP Genel Başkanı Nihat Matkap’a teşekkür ediyorum” dedi.

Basının görevinin muhalefete muhalefet etmek olmadığını hatırlatan Kocaman, “Basının görevi olumsuz olan her şeye muhalefet etmektir. Basının görevi gücün yanında değil, mağdurun ve mazlumun yanında olmaktır. Bugün görüyoruz ki basın bayramında da yayınlamış olduğum mesajda ‘görmeyeceksin, konuşmayacaksın, duymayacaksın, yazmayacaksın…’ demiştim. Dolayısıyla asli vazifenden uzaklaşacaksın. Dördüncü kuvvet olmak gibi sana verilen bir rol yok. Nedir sonuç? Bugün gerek yaygın basının gerekse de yerel basının kalemi kırılmıştır” şeklinde açıklama yaptı.

TGC’nin vermiş olduğu törende Sayın Kılıçdaroğlu’nun 15 Mart 2004’te okumuş olduğu bir mesajı sizinle paylaşmak istiyorum diyen Kocaman, şöyle devam etti:  “15 Mart 2004 bence çok önemli bir tarih’ diye konuşan sayın Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Bir bakan Gaziantep’teki bir temel atma töreninde yerel gazeteyi eline alarak, kürsüde yırtıyor. Bu haber küçük bir haber olarak bazı gazeteler de yayımlandı. Bir gazetenin bakan tarafından kürsüde yırtılması ne demektir? Çoğumuz sessiz kaldık, duymamazlıktan geldik. O gazetedeki haber üzerine Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sabri Kocaman, bu uygulama bende tek parti iktidarına doğru gidiyoruz gibi bir endişe uyandırıyor, diyerek, bakana tepki gösterdi. 7 yıl önce Kocaman’ın söylediği büyük ölçüde gerçekleşti. Tepki vermedik, bu yüzden bu noktaya geldik’ dedi.”

“Tekrar ediyorum, biz acaba susturulduk da yıldık mı? Yılmadık, yılmayacağız” diyen Kocaman, “ Doğruları ve gerçekleri söylemeye ve söyletmeye devam edeceğiz. Kim ne yaparsa kendine yapar. Bu kameraları, bu fotoğraf makineleri birer maymuncuk değildir. Halkın ve hakkın hizmetinde olan kutsal araçlardır” şeklinde ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Nihat ise Türkiye’de kimsenin AKP hükümetine karşı konuşamadığına vurgu yaptı. “Üniversiteler de konuşmuyor. İşadamları da konuşmuyor. Hemen ertesi gün bir denetim elemanı gidiyor. Doğan grubunu nasıl susturdular. Bu konuda hedefe gitmek için her yolu mubah gören bir yönetim anlayışı ile 10 yıldır karşı karşıyayız” dedi.

“Böyle gidemez” diyen Matkap, yerel seçimlere sıkı hazırlandıklarını da belirtip şöyle devam etti. “Biz yerel seçimlerle ilgili stratejileri kamuoyu ile paylaşmaya başladık. Ayrıca CHP’nin geride bıraktı bir yılda aldığı çok önemli mesafeler var. Şu an tamamen birlik bütünlük sağlanmış durumda. 8-10 yıldır yapılmayan kadın kurultayı, gençlik kurultayı yapıldı. Tüzük demokratik hale getirildi. Yaşadığımız kurultayda kimse bir diğer arkadaşına sesini yükseltmedi. Bundan sonraki kurultayda Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu en iyi şekilde kavramış ve iktidar olmaktan başka çıkar yol olmadığını biliyor. Her zamankinden daha fazla inanarak yola çıkmış durumda bir parti var.

41 sözümüz var, demiştik seçimlerden önce. Şu an 41’in 37’si halen güncel. CHP’nin örgütü çok önemli. Geride bıraktığımız dönemde örgütsel sıkıntımızı asgariye düşürmek için önemli çalışmalar yaptık. Bundan sonra CHP’de örgütün önerileri, artık hayata geçecek.

Bu arada kamuoyu araştırmaları da öne çıkacak. Geride bıraktığımız 10 yıl içerisinde örgüt ne yazık ki pasifize edilmişti. Şu an örgütü öne çıkaran bir anlayışımız söz konusu. Kamuoyu araştırmalarından da yararlanacağız. En iyisini yapmaya çalışacağız.”

CHP’nin oy oranını artırdığını ifade eden Matkap, “Bir ara 2007 seçimlerinde 36 ilden milletvekili çıkartamadık. 2011 seçimlerinde de bu sayı 33’e indi. Bu sayının 3’e, 5’e düşmesi gerekiyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Görevimiz Muhalefete Muhalefet Olmak Değil

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin