İbrahim Kaçıran’dan öğrencilere tavsiye

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel Seçkin Okulları Kurucu ve Türkiye Özel Okullar Birliği Bölge Temsilcisi İbrahim Kaçıran, 2015-2016 eğitim öğretim yılının sona ermesi ve öğrencilerin karne sevincine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kaçıran, 2015-2016 eğitim öğretim yılını sonlandırmasından sonra öğrencilere iyi tatiller dileyerek tavsiyelerde bulundu.

Kaçıran’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle; “Verimli bir yaz tatili geçirmek için öncelikle zamanınızı planlayınız. Bu planlamayı yaparken dinlenmeye, gezmeye, eğlenmeye vakit ayırınız. Ayrıca dönem içerisinde akademik başarısı düşük olan derslerinizin telafisini de göz önünde bulundurunuz. Özellikle ders konusunda eksiklikleri fazla olan öğrenciler için bu tatiller diğer arkadaşlarını yakalamada önemli bir fırsat olarak görülmelidir.

sınıfa geçen öğrenciler için TEOG, 12. Sınıfa geçenler için ise YGS ön hazırlığına ve yeni konulara başlayabileceğiniz güzel bir fırsattır. Ders çalışmak, konu eksiğini tamamlamak için de öğretmenlerinizle sürekli iletişim halinde olunuz.

Ara sınıfta okuyan öğrenciler de kendi durumunuzla ilgili analiz yapınız, kendinize özel bir çalışma stratejisi oluşturunuz. Eksik hissedilen konuları tekrar ediniz, zayıf hissedilen derslere ya da konulara yoğunlaşınız.

Ders çalışma ile ilgili planların yanında tatiller öğrencilerin yeni şeyler keşfetmesinde kendi kişisel gelişimlerinde katkıda bulunacakları zaman dilimleridir. Bu zaman dilimleri sizlerin akademik gelişimlerinize katkı sağlamanın yanında sanat ve spora da yönelebileceğiniz zamanlardır. Bu sebeple vaktinizi iyi planlayınız.

Ayrıca; iyi bir tatil programının olmazsa olmazlarından olan kitap okuma etkinliği de öğrencilerin bu alışkanlığı kazanabilmesi adına güzel bir fırsattır.  Kişisel gelişim kavramı içerisinde en etkili gelişim aracı kitaplardır. Okunan her kitap ufkunuzu açacak, gelişiminizi tamamlayacak ve diğer derslerdeki başarınızın artmasına neden olacaktır.

Önünüze koyacağınız her hedef sizi başarıya bir adım daha yaklaştıracaktır. Bu tatilin öncelikle sağlıklı ve huzurlu geçmesi ve sonrasında size başarı getirecek nitelikte olması dileğiyle.

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İbrahim Kaçıran’dan öğrencilere tavsiye

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin