İŞ ADAMI ŞİRECİ KURTARILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İŞ ADAMI ŞİRECİ KURTARILDI27 Kasım’da aracının önü kesilerek kaçırılan Gaziantepli iş adamı Ahmet Şireci öğleden sonra Gaziantep’e getirildi.

Şireci Gaziantep Emniyet binası önünde,  ailesi, iş adamları, yanında çalışanlar ve kalabalık bir basın ordusu tarafından karşılandı. Yorgun ve bitkin gözüken iş adamı Şireci, ailesi ile kucaklaşırken gözyaşlarını tutamadı.

Diyarbakır Emniyetinde ifadesi tamamlanan Şireci akşama doğru Gaziantep’e getirildi. İş adamının ailesi,yakınları ve çalışanları heyecanlı bir bekleyiş sonrasında ona kavuşmanın heyecanı ile gözyaşlarını tutamadı. Gaziantep Ticaret Odası eski başkanı iş adamı Mehmet Aslan, İş adamı Mesut Acar, iş adamı Settar Konukoğlu ve yakın arkadaşları Şireci’ye sarılarak duygularını dile getirdiler.
Zor günler geçiren Şireci’nin yorgun ve bitkin olduğu gözlenirken olayın şoku yüzüne yansımıştı. Kısa bir açıklama yapan  işadamı Ahmet Şireci yakınları ile kucaklaşırken gözyaşlarını tutamadı.

İŞ ADAMI ŞİRECİ KURTARILDIŞireci,”Ben hiçbir şey hatırlamıyorum şu anda şoktayım. Ama İçişleri Bakanımız, Emniyet Genel Müdürü olsun, Gaziantep ve Diyarbakır polisi olsun hayatımda görmediğim bir şekilde, bir operasyon yaptı. Beni kurtardılar ve Allah onlardan razı olsun. Ben dünyada bu operasyonu yalnız ABD Başkanı’na yapılır diye gördüm. Herhangi bir şiddet görmedim.” dedi. Şireci daha sonra Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın’ın makam odasında sevenleri ile doyasıya kucaklaşarak kısa bir açıklama yaptı.

SİRECİ NASIL KURTARILDI

İşadamının bulunması için Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde konusunda uzman bir cumhuriyet başsavcı vekili, iki cumhuriyet savcısı ve 50 kişilik polis ekibi oluşturulmuştu. İş adamını kurtaran operasyonu bizzat Gaziantep Emniyet Asayiş Şube Müdürü Tuncay Güven yaptı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın yatığı açıklamada;

İŞ ADAMI ŞİRECİ KURTARILDI“Bugün hepinizin bildiği gibi ilimizin önde gelen iş adamlarından Ahmet Şireci 27 Kasım 2013 günü ilimiz Basra Caddesi üzerinde arabası ile seyir halindeyken bazı şahıslar tarafından kaza süsü verilmek suretiyle kaçırılmıştır. Kaçırıldıktan sonra Gaziantep Emniyet Teşkilatı olarak Asayiş Şube Müdürümüzün koordinesinde 50 kişilik bir ekip oluşturduk. Bu ekiple terörle mücadele birimimizden, kaçakçılık birimimizden, istihbarat birimimizden ve asayiş şube birimimizden arkadaşlar bu ekipte yer aldı. Gerçekten çok titiz bir çalışmayı ortaya koydular yaklaşık 4 gün boyunca. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde arkadaşlarımız yaptıkları çalışmalarla olayın faillerinin olduğunu değerlendirdiği şahısları olaydan yaklaşık 24 saat geçmeden kimliklerini belirledi. Öncelikle arkadaşlarımız yaptıkları çalışma neticesi iş adamımızın kaçırıldıktan sonra Diyarbakır ili Lice ilçesine bağlı bir köyde alıkonduğunu, orada muhafaza edildiğini belirledik. Çok hassas bir çalışma yürüttük. Yer itibari ile bölgenin de hassasiyetini göz önüne alarak, özellikle birimlerimiz içerisinde olmak üzere olayı çok gizli bir şekilde, özel bir çalışma metodu ile çalışmalarımızı sürdürdük ki kaçırılan iş adamımıza herhangi bir zarar gelmesin düşüncesi ile çalışmayı çok özel olarak yürüttük. Yaptığımız çalışmalarda ailesinin konudan haberi olmadı. Çünkü gerçekten hassas bir süreçti. Neticede kaçan şahıslar tarafından iş adamımız Diyarbakır iline getirilerek muhafaza altına alınma konusunda bir hareketlilik gözledik. Diyarbakır Silvan çıkışında yaklaşık 7 kilometre mesafede bir bölge trafik istasyonunda arkadaşlarımız zaten olayın başından itibaren Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ile birlikte koordineli bir çalışma gerçekleştirdik. Asayiş Şube Müdürümüz de 3 gündür Diyarbakır ilinde görev yapıyor. Neticede yapılan kontrolde, çalışmada Ahmet Bey’in eşinin de bulunduğu şahısların bir kısmı orada alındı.
TOPLAMDA 7 GÖZALTI VAR

Gaziantep ve Diyarbakır’da yapılan çalışmalarda toplamda 7 kişinin gözaltına alındığı ifade eden Aydın, “Gaziantep ilinde de 3 şahsa yönelik yakalama çalışmamız oldu. Toplamda şu an itibari ile Diyarbakır ve Antep olmak üzere 7 kişiyi gözaltına aldık. Halen firar durumunda olan şahıslar var. Onlarla ilgili de yakalama çalışmalarımız devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İŞ ADAMI ŞİRECİ KURTARILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin