İŞÇİLER PROTESTO ETTİ, PATRON YANLIŞ YAPIYORSUNUZ DEDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İŞÇİLER PROTESTO ETTİ, PATRON YANLIŞ YAPIYORSUNUZ DEDİDeriteks Sendikasına bağlı bir grup işçi çalıştıkları Gür İplik A.Ş’yi Balıklı Parkında toplanarak protesto etti.

Gür İplik A.Ş 01. Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Öz İplik ile 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalayan işçiler çalışma koşullarını protesto ederek basın açıklaması yaptılar.

Geçtiğimiz yıl da OSB’de bazı fabrika işçileri, çalışma koşullarını protesto ederek işverenlerin çalışma koşullarını iyileştirmelerini istemişlerdi. 1000’e yakın çalışanı bulunan Gür İplik yetkilileri işveren olarak üzerlerine düşen her şeyi yaptıklarını ve çalışma koşullarının birçok fabrikadan çok daha iyi olduğunu dile getirdi.

Balıklı Parkında açıklama yapan bir grup işçi zorunlu mesai yapmak istemiyoruz diyerek yetkililere seslendi. Sendika sözcüsü yaptığı açıklamada şunları söyledi;

İŞVEREVLERE BÖYLE SESLENDİLER

“Zorunlu Pazar mesaileri, haksız yere yapılan para kesintileri gibi hukuksuz ve yasadışı uygulamaların son bulmasını istiyoruz. Aldığımız gerçek ücretle bankaya yatan ücret aynı değil. Mesai ve diğer ücretlerimizin bir kısmı elden ödeniyor, böylelikle ücret bordolarına yansıtılmıyor. Bu yolla kayıt dışı ücret ödeyerek devletten vergi kaçıran işveren sigorta primlerimizin de eksik yatırılmasına ileride kıdem tazminatı ve emekli maaşlarımızın da düşük olmasına neden olarak haklarımızı gasp etmektedir. İş yerinde çalışmaya başladığımız günden beri Pazar günleri de dahil tek bir izin kullanmadık. Senelik izinlerimiz kullandırılmıyor. Pazar günü işe gelmeyince 200 liraya yakın para kesiliyor. İş yerinde çalışma ortamı oldukça sağlıksız ve hiçbir güvenlik önlemi yok bu yüzden yüreğimiz iş kazası yüzünden vefat eden SOMA da ki arkadaşlarımızla! Şimdi bizler Gaziantep OSB de çalıştığımız Gür İplik adlı fabrikada uğradığımız haksızlıklara, kölece çalışma koşullarına ve sefalet ücretleriyle çalışmaya karşı mücadele ediyoruz. 10 gündür ailemizden evimizden uzak fabrika önünde gece gündüz demeden kaldırımlarda bekliyoruz. Bizler yasal olan haklarımız için direniyoruz. Anayasal hakkımız olan sendikalı olma hakkını kullandığımız için işe alınmıyoruz. Hakkımız olan insanca yaşama koşulları ve insanca bir ücret için direnişimize devam ediyoruz.

Gazetemizin protesto gösterileri üzerine yetkilileri arayarak konu hakkında bilgi aldı.

ÇALIŞMAK İSTEYENLERİ DE ENGELLEYEN BİR GRUP VAR

İşçileri protestosuna yanlış yapıyorlar biz yıllardır işçilerimizi koruyup kollayan bir firmayız diyerek işçileri yaptığınız yanlış diyerek uyaran Gür İplik A.Ş. yetkilileri iddia edilen hiçbir şeyin gerçeği yansıtmadığını geçen yıl da bu yılda belli bir grup tarafından OSB’de bir kargaşa yaratılmak istenildiğine dikkat çekti.

“  01.Ocak.2014 tarihinden geçerli olmak üzere Öz İplik İş ile 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalanmıştır. Tüm ödemeler sözleşme hükümleri doğrultusunda ve bordro dahilinde çalışanların banka maaş hesaplarına yatırılmaktadır.

ÇALIŞMAK İSTEYENLERİ EVLERİNE GİDİP TEHDİT EDİYORLAR

Çalışanlar yasalara uygun olmayan şekilde iş bırakma eylemi yaparak, çalıştıkları ekmek yedikleri firmalarına zarar vermişlerdir. Çalışmak isteyen evlerine ekmek parası götürmek isteyenleri de tehdit ederek, önlerini keserek çalışmalarına mani olmuşlar, firmaya girmelerini engellemişlerdir. Çalışmak isteyenlerin evlerine giderek, kendilerini ve çocuklarını tehdit ederek, işyerine gelmelerini ve çalışmalarını engellemişler ve sadece Gür İpliğe değil maalesef Gaziantep ekonomisine ve sanayisine de büyük zarar vermek gibi bir amaca yönelmişlerdir.

BİZ HER YIL 14 ÇALIŞANIMIZI UMREYE GÖNDERİRİZ

Biz çalışanların haklarını yeme gibi bir zihniyette olsak, Allah rızası için her yıl çalışanlarımızdan 14 kişiyi tüm masraflarını karşılayarak, kutsal topraklara umre ziyaretine gönderir miyiz? Bizim,  düzgün ve dürüst çalışan, işine ve emeğine saygısı olan tüm çalışanlara saygımız sonsuzdur ve emeklerini kuruşuna kadar veririz. Genel anlamda pamuk bölümü işçilerin başlattığı bu girişim haksızdır ve yanlıştır. Yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlayan bir firma olarak biz alın teri ile çalışan işçilerimizin yanındayız. Biz bu grubun amacını biliyoruz. Onun için yapılanların yanlış olduğunu bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Fabrikamızı onların çalışabileceği koşullar düzeyine getirebilmek için yeniden inşa ettik. Temiz ve hijyen koşulları sağladık. Ancak temizlik sadece işveren ya da patronun sağlayacağı bir şey değildir bir kurumun hijyen olabilmesi için işçilerinde her ortamda temizlik kurallarına uyması gerekmektedir. Tuvaletler konusunda defalarca uyardık. Çoğu çay bardağı elinde lavaboya gidiyor. Orası hepimizin ekmek teknesi herkes ekmek yediği yere sahip çıkmalı…”

Gür İplik’te çalışan bir grup işçi Balıklı Parkı’nda yaptığı basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İŞÇİLER PROTESTO ETTİ, PATRON YANLIŞ YAPIYORSUNUZ DEDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin