İŞKUR VE GSMMMO’DAN TEŞVİK EĞİTİMİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İŞKUR VE GSMMMO’DAN TEŞVİK EĞİTİMİGaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile İŞ KUR İl Müdürlüğü, SGK ve İŞ KUR teşvik uygulamaları konusunda bir seminer düzenledi.

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile İŞ KUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminere Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nabioğlu, İŞ KUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, SGK İl Müdür Yardımcısı Cuma Budak ve çok sayıda muhasebeci katıldı.

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nabioğlu, 26.12.2012 tarihinde yayımlanan ve tüm muhasebe camiasının beklediği Bağımsız Denetim Yönetmenliği ile ilgili Başbakan’a bir mektup gönderdiğini söyledi. Nabioğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdikleri mektupta; Kamu gözetimi, muhasebe ve Denetim standartları Kurumunun hazırladığı ve 26 Aralıkta Resmi Gazetede yayınlanan “Bağımsız Denetim yönetmenliği” muhasebe meslek camiasının üyesi olarak bizlerde hem hayal kırıklığı yaratmış hem de büyük haksızlığa yol açmıştır.

DENETİM YETKİSİ RUHSATLI TÜM MESLEK MENSUPLARI İÇİN GEÇERLİ OLMALIDIR

Bağımsız Denetim yönetmenliği bu haliyle, bir yandan ülkemizin geleceğini olumsuz etkileyecek, bir yandan da yasayla kazanılmış hakların kullanılmasında en büyük engeli ortaya koyacak duruma gelmiştir. Bağımsız Denetim Yönetmenliği’nin geri çekilerek, yeni yönetmenlikle getirilecek kalite güvence koşulları dâhilinde “denetim yetkisi”,zaten yetkin olan ruhsatlı tüm meslek mensupları için geçerli olması isteğimizi biz bir kez daha ilettik. Umarız 42 binden fazla denetçi olmak isteyen ekonominin önemli sesi duyulmuştur.

KAYITDIŞILIKLA TOPYEKÜN MÜCADELE EDİLMELİDİR

Son istatistikî verilere göre, yaptığı işten ötürü herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna kayıtlı olmadan çalışanların oranı ABD’ de yüzde 9,Japonya’da yüzde 8,Almanya’da yüzde 14 iken Türkiye’de bu oran yüzde 40’ın üzerindedir. 2002 yılından bu zamana kadar oldukça önemli mesafe kat edildi. Yaklaşık yüzde 49’lardan yüzde 40’lara düştük. Bir puanlık kayıt dışını azaltmamız halinde, ülkemizin geliri 820 milyon lira artıyorsa, kayıt dışılıkla mücadele ülke olarak topyekûn mücadele vermemiz gereken en önemli sorunlar biri olduğu aşikârdır. Bu kapsamda, Kayıtlı istihdamı arttırmak ve kayıt dışı istihdamı önlemek amacıyla son yıllarda uygulamaya konulan kapsamlı SGK, İŞKUR teşvik uygulamaları, çeşitlendirilmeli ve devam ettirilmelidir. Ülkemizde kayı dışı istihdamla mücadele çalışmalarının etkin, etkili ve başarılı olabilmesi için toplumu oluşturan tüm kesimlerin özveri ile sorunun çözümüne eğilmesi, Demokratik Katılım ve Sosyal Diyalog anlayışı ile sorunun çözümüne katkı sağlaması gerekmektedir “dedi.

İKİ SİZDEN, BİR BİZDEN

İŞ KUR Gaziantep İl Müdürü Sıraç Ekin ise yaptığı konuşmada ilk olarak Gaziantep’te İnsan kaynakları yönünde bir fuar gerçekleştirdiklerini belirterek 10 bin kişiye de iş bulma imkânı sağladıklarını ifade etti.  Ekin konuşmasına şöyle devam etti:”Gaziantep SMMMO olarak istihdamın arttırılması ve kayıt dışı istihdam ile ilgili çalışmalarınızı yakından izliyorum. İşsizliğin düşürülmesi ve istihdamın arttırılması yönünde oda olarak önemli çalışmalarınız olduğunu gözlemliyorum. İşverenler ve sizlerle devletin sunmuş olduğu teşvikleri sizlerle beraber uygularken Gaziantep’te mevcut işsizliğin önüne geçeceğiz. İş başı gibi bir program başlatıldı. İki sigortalı sizden bir sigortalı bizden. Bu program Türkiye’de gündeme oturan bir program oldu. Bu sloganla işverenlerimizle sözleşme imzalamaktan yorulduk. Ama yorulmadan bu yola devam edeceğiz. Üç aylık bildirimlerde belirtilen iki sigortalı sizden ise bir kişide bizim İŞ KUR bünyesinde olan kişinin sigortasını ve günlük 25 TL den olan ücretini biz yatırıyoruz. Bu altı ay sürüyor.6 ay sonunda biz belge veriyoruz.6 ay sonunda meslekle alakalı iş bulma konusunda da sizler de yardımcı oluyorsunuz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İŞKUR VE GSMMMO’DAN TEŞVİK EĞİTİMİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin