MHP’li Yalçın, Trafik sigortasında yapılan zamları Meclise taşıdı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edip Semih Yalçın, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın cevaplaması istemiyle zorunlu trafik sigortasında yapılan yeni düzenlemeler ve sigorta poliçe fiyatlarındaki fahiş zamlara ilişkin soru önergesi verdi.

Yalçın’ın, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi;

Zorunlu trafik sigortalarında yapılan yeni düzenlemeler ile sigorta şirketleri poliçe fiyatlarına fahiş oranda zamlar yapmıştır. İyi bir sürücü hasarsız olmasına rağmen trafik sigortası yaptırırken geçtiğimiz yıl ödediği bedelin 3-4 katını ödemek durumunda kalmıştır. Vatandaşlarımız, beklenmedik bu fiyat artışlarından olumsuz anlamda etkilenmişlerdir. Sigortada serbest piyasa uygulamasıyla tavan yapan sigorta bedelleri, Türkiye genelinde ticari ve hususi otomobil kullanıcılarını büyük bir mağduriyet içerisine sokmuştur.

Bu bilgiler ışığında,

1- Son 3 yılda zorunlu trafik sigortasına yıllara göre yüzde kaç oranında zamlar yapılmıştır? Bu zamları belirleyen etkenler nelerdir?
2- Özellikle 2015 yılında zorunlu trafik sigortasına yapılan zamların artışının nedenleri nelerdir? Bu düzenleme ile geçtiğimiz yıllara göre kaç kat zam yapılmıştır?
3- Trafik sigortası kazada sorumluluğu bulunmayan veya sorumluluk oranı az olan kişinin araç değer kaybını karşılarken, kazaya istemeyerek karışan üçüncü kişilerin araç değer kaybını sigorta karşılamadığı için bu mağduriyeti kim karşılayacaktır?
4- Kasko ile korunan menfaatler ve üst limitler daha yüksek olmasına rağmen neden kasko sigortasına zorunlu trafik sigortasına getirilen zam oranları uygulanmamıştır?
5- Bu kadar fiyatları yüksek olan trafik sigortası neden kaskonun verdiği hizmetleri de vermemektedir?
6- Trafik sigortalarına getirilen zamlarla mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek noktasında yapmayı düşündüğünüz bir çalışma var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

7- Türk Sigorta sektörüne son 5 yıl da giriş yapan yabancı sermaye oranı nedir? Türk Sigorta sektörün de %100 yerli sermaye ne kadar kalmıştır?

8- 2015 yılı trafik sigortası yaptırmayan araç sayısı ne kadardır? Sigortasız araçların vereceği zararlar sonucu hem bireyler 3.şahıslar, dolaylı olarak da Garanti Fonu (Kamu) zarar görecektir. Bununla ilgili nasıl tedbirler düşünülmektedir?

9- Trafik sigortasına yapılan zamlar, dolaylı olarak poliçe tanzimine aracılık eden Sigorta Acentelerinde komisyonların düşürülmesine sebep olmuştur. Acentelere %2 – %3 komisyon uygulayan sigorta şirketleri, 5.000 sigorta acentesinin kapanmasına neden olacaktır. Kapanması muhtemel 5.000 sigorta acentesinde minimum 20.000 insanın işinden olmasına nasıl bir tedbir düşünülmektedir?

10- Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü, tüketicinin poliçe temin etme hakkını muhafazası ve acentelere uygulanan komisyon oranlarının belli bir standartta olması noktasında çalışmalarınız var mıdır?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP’li Yalçın, Trafik sigortasında yapılan zamları Meclise taşıdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin