Norveç göç ve entegrasyon Bakanı LİSTHAUG’dan ŞAHİN’e ziyaret

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Norveç Göç ve Entegrasyon Bakanı Sylvi Listhaug, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Şahin, makamındaki ziyarette, 930 kilometre Suriye sınırlarının bulunduğunu, bu büyük alan nedeniyle yaklaşık 5 yıl önce başlayan Suriye’deki savaştan en çok etkilenen bölgede yer aldıklarını söyledi.

Suriyeli mültecilerden ekonomisi iyi olanların Norveç’e kadar gidebildiğini, eğitimi olmayanlar ve ekonomik olarak sıkıntılı olanların ise bu bölgede kaldıklarını belirten Şahin, mülteci krizinde Türkiye’ye destek olan ve kredi açan tek ülkenin şu an Japonya olduğunu aktardı.

“Yakın ırktan olan birçok kardeşimiz, dahil, yaşam şekillerimiz de ve günlük hayattaki yaşam biçimimizde, biraz farklılıklar oluyor” diyen Şahin, şöyle konuştu:

“Dolayısıyla, bu size gidildiği zaman, bu daha çok derinleşebiliyor. Biz iki toplumun burada yaşayabilmesi için, adaptasyon için nelere ihtiyaç vardır. Ne tür bilgiye muhtaçlar, ne tür destekler istiyorlar, bu gibi kavramlara çalışıyoruz. Uluslararası toplumlar bir araya gelsin ne gerekiyorsa yapsınlar. Bu dünya güvenliği açısından, çok önemlidir. Çünkü Sultanahmet’te patlayan bomba, bundan önce Paris’te patladı. Yarın, Amerika’da, Kanada’da veya Avrupa’nın başka bir ülkesinde patlamayacağı anlamına gelmiyor. Çünkü dünya küçük bir köy oldu. Küreselleşen dünyada her noktayı kendi sınırımızmış gibi, her insanı kendi insanımız gibi bakmamız gerekir.”

Norveçli Bakan Listhaug da Türkiye’nin Suriyeli mülteciler için ne gibi fedakarlıklar yaptığını daha yakından görme imkanı bulduğunu belirtti.

Bunun için Türkiye’ye teşekkür eden Listhaug, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye Avrupa için çok önemli bir ülkedir. Özellikle, mülteci krizinin baş göstermesiyle ilgili, bu krizin çözülmesi adına Türkiye, kilit rol oynayan ülkelerden bir tanesidir. Bizde bu konuda Türkiye ile işbirliğini devam ettirme ve arttırma arzusundayız. Burada yaptığımız seyahatten de, ülkemize iki nokta götüreceğiz. Bunlardan birincisi, Türkiye’nin bu yöndeki çabaları ikincisi de dünya toplumunun gerçekten buraya daha çok yardım etmesi gerektiğini özellikle çocukların okul durumunun düzeltilmesi için, eğitim imkanının düzeltilmesi için daha çok çaba gösterilmesi gerektiğini bildireceğiz. Norveç’te bin mülteciye harcadığımız maliyetle, Türkiye’de 14 bin mülteciye yardım edebiliyoruz. Kamp dışındakilere yardım edersek, bu sayı 27 bine çıkabiliyor.”

Ziyarette Şahin ve Listhaug, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Norveç göç ve entegrasyon Bakanı LİSTHAUG’dan ŞAHİN’e ziyaret

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin