OTOPARK SORUNU HER GEÇEN GÜN ARTIYOR!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OTOPARK SORUNU HER GEÇEN GÜN ARTIYOR!Gaziantep’te hastanelerin yeterli otoparkı olmaması sonucu hastalar araçlarını ücretli otoparklara koymak zorunda kalıyor. Bununla da kalmayıp aracını koymak için yer bulamayan sürücülere trafik polisi tarafından trafik cezası kesilince vatandaş çılgına dönüyor.

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’in ileri gelen hastanelerinin olduğu caddede trafik sorununu çözmek için yollara plastik direkler dikilerek park sorununu çözmeye çalışan yetkililer, vatandaşın park sorununa çözüm üretmek yerine yolu direklerle doldurması ve çekicileri kullanarak çözüm araması tepkilere neden olmuştu.

OTOPARK SORUNU HER GEÇEN GÜN ARTIYOR!İHALE EDİLMESİNE RAĞMEN HALA OTOPARK İNŞAATI NEDEN BAŞLATILMIYOR?

Mücahitler Mahallesi 52063 nolu sokak hastaneler ve oteller sokağına dönüşünce trafik çilesi kaçınılmaz oldu. Ancak yaklaşık 3-4 yıl önce o bölgede otopark için Şehitkâmil Belediyesi tarafından ihalesi yapılan arazi hala boş duruyor ve paralı otopark olarak çalışmaya devam ediyor. Bu konuda belediye başkanımızın kamuoyunu aydınlatması ve o bölgede trafik sorununu çözmek için her hangi bir projeleri olup olmadığını öğrenmek istiyoruz.

Mücahitler Mahallesi 52063 nolu sokakta trafik sorununu çözmek için kolları sıvayan yetkililer önce tam kavşağa kocaman bir göbek yaptılar, olmadı yaklaşık 1 ay sonra yapılan göbek söküldü. Arapsaçına dönen trafik çözülemeyince bu sefer yollara plastik borularla bariyer yaptılar. Bu çözümde tutmadı. Sonra ne oldu yine vatandaşa oldu olan! Çözüm = uygunsuz park eden sürücülere ceza kesildi, yetmedi aracı çekici ile kaldırıldı. Acil hastanız varsa ve döndüğünüzde aracınızı yerinde bulamazsanız hiç şaşırmayın. Çekici aracınızı daha uygun bir yere çekmiş olabilir üstüne de borçlu çıkabilirsiniz! Peki, burada tek suçlu hastasını hastanelere tedavi için getirenler mi? Tedavi olmak için hastaneye gelenler mi? Yoksa yetkililer mi? Yoksa her fırsatta ceza kesen, araçları çeken trafik polisleri mi?

OTOPARK SORUNU HER GEÇEN GÜN ARTIYOR!HASTANELER YÖNETMELİĞİ NE KADAR UYGULANIYOR?

Özel Hastaneler Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (d) bentleri 27.03.2002 değiştirilmiş ve 24708 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştı.

Değiştirilen yönetmelik şöyle;

“a) İmar ile ilgili mevzuat uyarınca özel hastane yapılabileceğine dair ilgili belediye tarafından düzenlenmiş belge,

“d) Hasta ve hasta yakınları ile hastane çalışanları için, özel hastanenin otopark ihtiyacının yeterli olduğuna dair ilgili belediye tarafından düzenlenmiş belge,

“Ancak otopark alanlarına ilişkin hususlarda birinci fıkranın (d) bendi hükümleri uygulanır.”

Gaziantep’te her geçen gün artan trafik sorununun yanında hastaneye tedavi için giden vatandaş aracını park etmekte zor anlar yaşıyor. Gaziantep’te bu yönetmelik ne kadar uygulanıyor ve belediyeler bu konuda yeterli çalışıyor mu?

İŞTE O YÖNETMELİK!

MADDE 8 – (Değişik: RG-15.2.2008-26788)

Özel hastane binasının bulunduğu alan ile ilgili olarak aşağıdakilerin bulunması gerekir:

a) (Değişik: RG-21.3.2014-28948) İmar ile ilgili mevzuat uyarınca özel hastane yapılabileceğine dair ilgili belediye tarafından düzenlenmiş belge,

b) Gürültü, hava ve su kirliliğine maruz olmadığının; insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek endüstriyel kuruluşlar ile gayrisıhhi müesseselerden uzak olduğunun valilik tarafından yetkilendirilmiş merci raporu ile tespit edilmesi,

c) Hastane binası için yeterli yeşil alan ayrıldığının ilgili belediye tarafından yazılı olarak belgelenmesi,

ç) Ulaşım şartları, ulaşım noktaları açısından uygun ve ulaşılabilir olduğunun İl Trafik Komisyonu veya Belediye Ulaşım Koordinasyon Merkezi raporu ile belgelenmesi,

d) (Değişik: RG-21.3.2014-28948) Hasta ve hasta yakınları ile hastane çalışanları için, özel hastanenin otopark ihtiyacının yeterli olduğuna dair ilgili belediye tarafından düzenlenmiş belge,

(Ek fıkra: RG-27.5.2012-28305) Birbirine bitişik ve bütünlük arz eden birden fazla imar parseli üzerinde hastane ve eklerinin yapılması halinde, bu parseller arasında imar yolu, duvar gibi bütünlüğü bozacak uygulamalar bulunamaz. (Değişik ibare:RG-11/7/2013-28704) Tıbbi hizmet birimlerinin bulunduğu tüm parsellerin, yer seçimi ile ilgili belgelerde belirtilmesi gerekir. (Ek cümle:RG-21/3/2014-28948) Ancak otopark alanlarına ilişkin hususlarda birinci fıkranın (d) bendi hükümleri uygulanır.

Narkoz Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
OTOPARK SORUNU HER GEÇEN GÜN ARTIYOR!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin