REHAVETE KAPILIRSAK, YARIN SIRTIMIZDA TEPİNİRLER

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

REHAVETE KAPILIRSAK, YARIN SIRTIMIZDA TEPİNİRLERGaziantep Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen kahvaltıya katılan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, derin devletin her ne kadar dizlerinin üzerine çökmüş gibi gözükse de henüz bitmediğini belirterek, “rehavete kapılırsak yarın güç kaybettiğimiz anda bunlar sırtımızda tepinir ve AK Partiye asla hayat hakkı tanımazlar” dedi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Ak Partinin iktidara geldiği tarihten itibaren çeteler ve organize suç örgütleri ile ciddi bir mücadeleye girdiğini söyledi. Tayyar; “ Hepimiz biliyoruz ki geçmiş yıllarda siyaset kurumunu itibarsızlaştırmak, etkisiz hale getirmek ve ihtiyaç duyulduğunda devirmek isteyen sivil ve askeri bürokrasi her zaman mevcuttu ve güçlüydü. Aradan geçen zaman içerisinde bunlarla yapılan mücadele başarıya ulaştı ve Anayasal rejimi devirmeye yönelik organizasyonlar içinde bulunan yaklaşık 60 bin kişi gözaltına alındı ve bunların önemli bir kısmı tutuklandı. Balyozda konu Yargıtay safhasında Ergenekon’da ise mahkeme henüz kararını vermedi. Ben Türkiye’de halen bu mücadelenin gerçek anlamda sonuçlandığını düşünmüyorum. Bizim yıllardır mücadele ettiğimiz o derin ve merkezi yapı her ne kadar dizlerinin üstüne çökmüş gibi gözükse de tümden yok edilmiş değildir. 12 Eylül 2010 referandumu ile derin devletin bitirildiğini düşünüp rehavete kapılırsak yarın güç kaybettiğimiz anda bunlar sırtımızda tepinirler ve AK Partiye asla hayat hakkı tanımazlar. Maalesef bu yeni süreci okumak konusunda genelde bir problem var. Bu derin yapı 12 Eylül 2010 referandumuna kadar iktidar partisi, siyasi otorite ile çatışarak ayakta kalacağını ve rakibini yok edeceğini zannetti. Bu referandumdan sonra ise bunun mümkün olmadığını gördü. Şimdilerde ise yeni bir arayış içine girmiş ve mücadele konseptini değiştirmiştir. Bizim arkadaşlarımızın bir kısmı derin devletin yeni konseptini yorumlamakta biraz zorlanmaktadırlar. Bu derin devlet yeni dönemde uzlaşarak ayakta kalabilmenin yolunu aramaktadır. Bunun teknik olarak mümkün görünmediğini göre derin devlet AK Partiyi kendine kalkan yapıp veya Ak Partinin içinde yer alarak varlığını koruma ve zaman içerisinde güçlendiğinde siyasi otoriteyi güçlendirme çabasının içerisine girmiştir. Dosya içeriği itibariyle Balyoz davası Ergenekon davasından çok daha önemli bir davadır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
REHAVETE KAPILIRSAK, YARIN SIRTIMIZDA TEPİNİRLER

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin