Rektör Gür’ün poligon ve kozmik oda açıklamalarına savcılıktan cevap

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür’ün son zamanlarda Zirve Üniversitesinde bulunan kozmik oda ve atış poliganlarına yönelik açıklamalarına Cumhuriyet Savcılığı’ndan yalanlama geldi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamaya göre Zirve Üniversite’sinde FETÖ’ya ait kozmik oda, atış poligonu ve yasak kitaplar bulunması ile ilgili son günlerdeki açıklamaların doğru olmadığını belirtti.

Gaziantep Cumhuriyet Savcılı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;

“Son birkaç gündür basında çıkan kapatılan Zirve Üniversitesi’nde FETÖ’ye ait kozmik oda, atış poligonu ve yasak kitaplar bulunmasıyla ilgili haberler ve yorumlarla ilgili aşağıda bahsedilen basın açıklaması yapılması ihtiyacı duyulmuştur.

23.07.2016 günü Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 667 Sayılı Kanun Hükmünde kararname kapsamında Zirve Üniversitesi’ne “El Koyma, Muhafaza Altına Alma” işlemleri yapılmıştır.

Zirve Üniversitesi’nin el koyma iş ve işlemleri kurulan bir komisyon tarafından yerine getirilmiş, bina ve malzemeler Milli Emlak Müdürlüğü’ne kaydedilmiş, akabinde Gaziantep Üniversitesi’ne devredilmiştir.

Yapılan araştırmada bahse konu poligon ve kozmik oda olarak belirtilen yer ile ilgili FETÖ’ye ait olduğuna ilişkin herhangi bir bilgi ve belgeye rastlanmamıştır.

Poligon konusunda açık kaynaklardan yapılan araştırmalarda, poligonun öğrencilerin talebiyle yapıldığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle (2009-2010) yılında hizmete girdiği anlaşılmıştır.

Havalı tabanca atış poligonunun herhangi bir izin ruhsat konusunun olmadığı, Emniyet birimlerine poligonla ilgili örgütsel bir konunun intikal etmediği öğrenilmiştir.

Havalı tabanca poligonlarının, her türlü ruhsat ve denetimi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yerine getirilmektedir. Dolayısıyla her türlü iş ve işlemler ile takibi, ilgili kurumun yetkisindedir.

Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatıldığı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 04.10.2016

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rektör Gür’ün poligon ve kozmik oda açıklamalarına savcılıktan cevap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin