ŞAHİN, ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞAHİN, ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI Görev başladığı günden buyana kentin değişik bölgelerinde hızlı bir şekilde projeleri uygulamaya başlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, esnaf ve STK temsilcileri ile buluşmaya devam ediyor.

Daha önce Eskisaray Caddesi esnafı ile bir araya gelen ve esnafın isteği üzerine bu caddenin alt yapısın yeniden yapan Şahin, önceki günde Gaziantep’te bulunan Doğu ve Güneydoğu Hemşeri Dernekleri’nin başkan ve yetkilileri ile bir araya geldi.

Meclis Salonu’nda gerçekleşen istişare toplantısında STK temsilcilerinin öneri ve dileklerini dinleyen Başkan Şahin, kentin sorunlarına çözüm bulmak için istişare toplantıların önemli olduğuna vurgu yaptı.

Şahin, şuanda kentin en acil sorunlarının başında ulaşım mastır planın bulunduğunu ve bunun üzerinde çalıştıklarını söyledi. İşe akıllı kavşaklar yapımı ile başladıklarını, çevre yolları ile otobanların yeni sistemi, Gaziray projesi, tramvayda yeni etapların açılmasını sağlayacaklarını aktaran Şahin, “Ulaşım mastır planı bizim ana yasamız gibi. En önemlisi ise metroya geçmemiz lazım. Gaziray ile organize sanayi bölgesi ve küçük sanayi sitesi arasındaki yolcu yükün çözmeyi hedefliyoruz. Tramvayda 4’cü etap için “Cumhuriyet, Düztepe, Maarif Kavşağı, İnönü Caddesi güzergâhı iptal edildi” diye konuştu.

STADIN YERİ 100 DÖNÜMLÜK MEYDAN OLACAK

Kısa vadede çok yol almak istediklerini ve bu açıdan planlı programlı çalışmak durumunda olduklarını vurgulayan Şahin, “Biz elimizdeki bütçeye göre hareket ediyoruz. Stadyumun yerini meydan yapmak istiyoruz. Burasını Demokrasi Meydanı ile birleştirip toplamda 100 dönümlük bir meydan yapmayı hedefliyoruz. Tabi stat için bir bedel ödememiz gerekiyor. Bunun için bir kaynak araştırması yapıyoruz. Fevzi Çakmak Bulvarı’nın çıkışını rahatlatmamız lazım. Sebze hali, GATEM ve KÜSGET’i yenilememiz gerekiyor. Gaziantep uluslararası fuarlar, kongreler ve finansın merkezi yapmamız lazım. Kısacası Ortadoğu’nun çekim merkezi olmalı. Bu kentin acilen et borsası ve et haline ihtiyacı var.” bilgilerini verdi.

SURİYELİLER İÇİN ORTAK ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Gaziantep’in uydu kentlere de ihtiyacının bulunduğunu dikkat çeken Şahin, Şahinbey ve Şehitkamil bölgelerinde uydu kentler yapılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bunun için vasfını kaybetmiş arazi veya meralar bulmak için çalıştıklarını aktaran Başkan Fatma Şahin, Suriyeli vatandaşlar için ayrı bir birim oluşturacaklarını aktardı. Valilik, AFAD, Emniyet Müdürlüğü ile birlikte orta bir çalışma yaptıklarını belirten Şahin, Suriye’deki sıkıntının 3 yıl geçmesine rağmen çözülmediğini, bu için uzun vadeli çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Suriyeli vatandaşlar için; ekonomi, eğitim, sağlık ve güvenlik ana başlıklarında bir takım çalışmaların devam ettiğini açıklayan Şahin, “Şehir içinde başka bir şehir yaşıyor. Her açıdan çözümlenmesi gereken sorunları var. Şimdi Çalışma Bakanlığı mülteciler ile ilgili bir çalışma yapıyor. Bizler de bu çalışmaya göre hareket edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ŞAHİN, ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin