CHP’li Tezcan ‘Kasten adam öldürmeden yargılansın’

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ı Aydın’da bir restoranda silahla yaralayan Alparslan Sargın, ilk kez hakim karşısına çıktığı davanın duruşmasında, “İsteseydim kafasına da sıkardım ” dedi.

Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Alparslan Sargın ve tutuksuz yargılanan Fatih Yeşilyurt, İrfan Türkmen ile taraf avukatları hazır bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’li Milletvekilleri Ali Yiğit, Nurettin Demir, Hüseyin Yıldız, Uğur Bayraktutan, Murat Bakan, Tuncay Özkan ve Akın Üstündağ’ın izlediği duruşma öncesinde adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.

Sanık Sargın, hakkındaki suçlamalara ilişkin emniyet ve savcılıkta verdiği ifadelerin geçerli olduğunu ifade etti.

Mahkeme başkanının yönelttiği, “Üzerindeki bir elbisenin üzerinden 75 bin liralık senet çıkması” sorusuna Sargın, senedin ortak iş yapan 2 arkadaşından birine ait olduğunu ileri sürdü.

Saldırıyı nasıl gerçekleştirdiği yönündeki soruya Sargın, HDP kongresinde PKK’lı teröristler için saygı duruşu yapıldığı sırada ayağa kalktığını öne sürdüğü Tezcan’a kızgın olduğunu belirterek “Şehitlerimize yaptığı saygısızlık bir Aydınlı olarak beni derinden yaralamıştı. Ben memleketini seven birisiyim. Tezcan, bizlerin oylarıyla seçilen biridir. Teröristler için saygı duruşunda bulunması beni çok etkiledi. Her şeyden önce şehit ailelerinden ve Aydınlılardan bir özür dilemesini beklerdim. Daha önce kullandığım ilaçlar vardı, yaklaşık bir aydır kullanmıyordum. Bunun ve alkolün de etkisiyle Tezcan’ın o hareketleri aklıma geldi ve yanında yaklaşık silahımı baldırına dayayıp bir el ateş ettim. İsteseydim kafasına da sıkardım ama bizim amacımız öldürmek değil.” şeklinde cevap verdi.

‘Kasten adam öldürmeden yargılansın’ talebi

Tezcan’ın avukatlarından Celal Çelik, olayın işlenişi ve sanıkların mahkemede verdikleri çelişkileri ifadeleri istinaden saldırının organize yapıldığını ve arkasında gizli güçler olduğunu iddia ederek, bu bakımdan Sargın’ın kasten adam öldürme suçundan yargılanması gerektiğini ve dosyanın da Ağır Ceza devredilmesini talep etti. Çelik, saldırı sonrası Tezcan’ın CHP Genel Başkan Yardımcısı olması sebebiyle partinin de zarar görüp mağdur olduğunu, bu durumda parti adına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in de dinlenilmesi gerektiğini söyledi.

Tutuksuz yargılama talep ettiler.

Sanıkların avukatları ise Sargın’ın tutuksuz yargılanması talebinde bulundu.

Mahkeme Başkanı, CHP’nin katılma talebinin bir sonraki celsede değerlendirmesine, sanıklardan Fatih Yeşilyurt hakkındaki adli kontrol şartının kaldırılmasına, delillerin tam toplanmamış olması, Tezcan’la ilgili kesin raporun alınmamış olması nedeniyle Sargın’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 24 Mart’a erteledi.

Kaynak; CNN

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Tezcan ‘Kasten adam öldürmeden yargılansın’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin