SANKO ŞİRKETLERİNE PRİM PLAKETİ VERİLDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SANKO ŞİRKETLERİNE PRİM PLAKETİ VERİLDİSosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep İl Müdürlüğü, 2012 yılında en fazla prim ödeyen Sanko Holding şirketlerini ödüllendirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak ve toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen ‘’Sosyal Güvenlik Haftası’’ dolayısıyla Şato Restaurant’ta düzenlenen ödül töreninde, 2012 yılında kuruma borcu bulunmayan, yükümlülüklerini yerine getiren ve en fazla prim ödeyen işverenlere plaket verildi.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Sani Konukoğlu’nun da katıldığı törende, geçen yıl en çok prim ödeyenler listesinde Sanko Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin birinci sırada ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nin ise yedinci sırada yer aldığı bildirildi.

SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, törende yaptığı konuşmada,  çözüm odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini,  Gaziantep’te son 3 yılda sigortalı sayısının yüzde 61 oranında artarak Ocak 2013’de 241bin 931 kişiye ulaştığını ve faal işyeri sayısının da 27 bin 509 olduğunu söyledi.

Kayıt dışı istihdamın en önemli sorunlardan birisi olduğuna işaret eden Uzun, bu konuda birçok sivil toplum kuruluşlarıyla bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları düzenledikten sonra gerekli denetimleri yaptıklarını belirterek, şöyle dedi:

‘’Amacımız, cezalandırmak değil işverenlerimizin cezaya maruz kalmadan kendiliğinden çalışanlarının tescillerini yaptırmalarıdır. Kayıt dışı istihdamla mücadelenin sadece SGK’nın görevi olmadığının bilinci içerisinde, başta işverenlerimiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan bütün vatandaşlarımızdan bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz.  Kayıt dışılık işverenler açısından haksız rekabete, çalışanlar açısından sosyal güvenlik hakkından mahrum kalmaya, devlet açısından ise finansman açığına sebebiyet vermektedir. Ülkemizde kayıtlı istihdam arttıkça kurumumuzun kaynakları artacak, buna paralel olarak da sunduğumuz hizmetlerin kalitesi yükselecektir.’’

‘’KAYIT DIŞI HAKSIZ REKABETE YOL AÇIYOR’’

Vali Erdal Ata da konuşmasında, sosyal güvenlik kurumunun herkesi yakından ilgilendiren önemli bir kuruluş olduğuna dikkati çekti.

Türkiye’de kayıt dışının yüzde 37 ve Gaziantep’te de bu orana yakın olduğunu anlatan Ata, kayıt dışı ekonominin haksız rekabete ve devlete önemli bir finansman yüküne neden olduğuna vurgu yaparak, işverenlerden kayıtlı çalışmalarını istedi.  Konuşmaların ardından,  işverenlere plaketleri sunuldu.  Vali Erdal Ata ve SGK İl Müdürü Mehmet Uzun,  Sanko Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin ödülünü, Genel Müdür Ökkeş Cansız’a  ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nin ödülünü Genel Müdür Dr. Yusuf Ziya Yıldırım’a verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SANKO ŞİRKETLERİNE PRİM PLAKETİ VERİLDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin