SAVAŞIN İÇİNDE YAŞANAN MUTLULUK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAVAŞIN İÇİNDE YAŞANAN MUTLULUK“ Bu güne kadar ayaklarımız yoktu ama şimdi artık ayaklarımız var”

Suriye’de yaşayan Emine ve Cemile kardeşler Marka Alışveriş Zincirleri Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kaplan’ın hediye ettiği akülü araçları görünce gözyaşlarını tutamadı. Savaşın içinde mutluluk arayan engelli kardeşler mutluluğu kendilerine hediye edilen Akülü araçlarda buldu.

Marka Alışveriş Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Sivas İlbeyli Beyi Hüseyin Kaplan’ın hediyesi olan 2 adet akülü sandalye’yi alan Emine ve Cemile kardeşler mutluluklarını ve sevincini ailesi ile paylaştı. Suriye Türkmen Köyü olan Kalkım’da yaşayan engelli kardeşler uzun zamandır akülü araç hayali kurduğunu ve birçok kişiden yardım istediğini belirterek kendilerine bu mutluluğu yaşatan Kaplan’a teşekkür ederek “ Biz savaşın içinde kalmış ve mutluluğu bile hayal edemezken böylesine şefkatle uzanan yardım elini karşısında sevincimizi tarif bile edemeyiz. Yollarımız bozuk olsa da dışarıya çıkıp temiz bir hava teneffüs etmek ve gezmek bize iyi geliyor. Akülü araçları buraya kadar getiren Adil Şan ağabeyimize de çok teşekkür ediyoruz. Allah onları da darda koymasın” dedi.

Adil Şan Gaziantep Elbeyliler Derneği adına engelli kardeşlere teslim ettiği akülü araçların onlar için beklide dünyanın en güzel hediyeydi diyerek” Emine ve Cemile Kaklım köyünde yaşayan iki engelli kardeşimiz. Sivas İlbeyli Beyimiz onlara yardım elini uzatarak iki akülü araç hediye etti. Suriye’de yaşayan ailemi bayram sebebi ile ziyarete geldim. Gaziantep Elbeyliler Derneğinin de girişi ile Hüseyin Kaplan tarafından alınan akülü araçları kardeşlerimize getirdi. Burada savaş sebebi ile kan ve şiddet hâkimken böylesine güzel duygu ve mutluluk yaşamanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. İki bayramı aynı anda yaşayan Emine ve Cemile kardeşlerimiz bu akülü araçları güzel günlerde kullansın” dedi.

SAVAŞIN İÇİNDE YAŞANAN MUTLULUKBİZ ARTIK YAŞLANDIK

Engelli kardeşlerin anne ve babası çok duygulu anlar yaşadıklarını belirterek “ Biz yaşlandık artık onları taşıyamıyoruz. Bu güne kadar hiç akülü araçları olmadı. Kıymetli iş adamı Hüseyin Kaplan’a ve Adil kardeşimize çok teşekkür ederiz. Engelli çocuk büyütmek çok zor!  Belli bir yaştan sonra taşımak, kaldırmak ve indirmek zor oluyor. Artık içimiz rahat hiç görmedikleri bayramda akülü araçları ile gezerek gördüler. Emine 25, Cemile 27 yaşında bugüne kadar görmedikleri o kadar çok yer var ki! Artık onlarında ayakları var, gezecekler ve görecekler. İnanın çok mutluyuz. Allah da sizi çocuklarınıza bağışlasın sağlıklı bir ömür versin” diyerek temennilerini iletti.

Yıllardır sosyal sorumluluklarını yerine getirmek için çabaladıklarını ifade eden iş adamı Hüseyin Kaplan “Suriye’de yaşayan Türkmen kardeşlerimize her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Savaşın ortasında endişeli ve korkulu bir hayat sürmek çok zor. Ümit ediyorum çok yakında Suriye’ye sükûnet hâkim olur ve insanlar özgürce yaşarlar. Aslında bir elin verdiğini diğer el görmemeli. Fakat bu mutluluğu sizinle paylaşmak ve kardeşlerimizin gözündeki sevincin diğer iş adamlarına da ışık olması bakımından anlamlı buluyorum. İyi günlerde kullansınlar. Biz her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SAVAŞIN İÇİNDE YAŞANAN MUTLULUK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin