ŞİDDETE MARUZ KALAN KADINLAR BÜYÜKŞEHİR’E SIĞINIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞİDDETE MARUZ KALAN KADINLAR BÜYÜKŞEHİR’E SIĞINIYORGaziantep Büyükşehir Belediyesi, kurduğu “Kadın Sığınma Evi”, Gaziantep’te şiddet gören kadınların adeta güvenli limanı konumunda!

Eşinden şiddet gören kadınların sığındığı Kadın Sığınma Evi’nde kalan kadınlara, bazen iş, bazen yeni bir hayat, bazen de yeni bir yuva kuran belediye, kendisine müracaat eden kadınların hiç birini geri çevirmiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Kadın Sığınma Evi’ne, Temmuz 2013 itibariyle 49 kadın 21 erkek başvuru yaptı. Bu başvurulardan ilk 6 ay içerisinde 22 kadın 28 de çocuk hizmet aldı.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Nisan 2011 tarihinde Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak faaliyete geçen ve 20 kadın, 20 çocuk, 1 engelli odası ile toplam 41 kişi kapasiteli Kadın Sığınma Evi’ne bugüne kadar 481 kadın ve erkek başvurdu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşler Daire Başkanı Muhtar Akyol yaptığı açıklamada, Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Şiddet Hattına yapılan başvuruların inceleme ve değerlendirmelerinin ardından 70 kadının belli periyotlarda Kadın Sığınma Evinde barınmasının sağlandığını,  Temmuz 2013’ye kadar Alo Şiddet Hattını da 257 kişinin aradığını belirtti.

Akyol, “Kadın sığınma evleri, şiddete maruz kalan ya da risk altındaki kadınların, çocukları ile birlikte şiddetten uzak, güven içerisinde kalabilecekleri kuruluşlardır. Kadınların daha güvenli bir ortamda barınmasını amaçlayan Bakanlık, yerel yönetimler aracılığıyla kadınları koruma altına almayı ve kadının güçlenmesine aracılık etmek istiyor” dedi.

Bu çerçevede Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kadın sığınma evi oluşturduklarını ifade eden Akyol, “Nisan 2011’de faaliyete geçirdiğimiz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kadın Sığınma Evinde, kadınların rahat bir ortamda günlük yaşamlarını sürdürebilecekleri bir sosyal merkez inşa ettik. Kadın Sığınma Evi’nde uzman personeller görev yapıyor. Bu merkezin tüm giderlerini de Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılamaktayız. Şiddete maruz kalan kadınlarımıza destek oluyoruz” diye konuştu.

Muhtar Akyol, Kadın Sığınma Evleri’ne müracaat etmek isteyenlerin Kadın Danışma Merkezi ve Alo Şiddet hattı olan 444 17 01 numaralı telefondan bu merkezlere ulaşabileceklerini hatırlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ŞİDDETE MARUZ KALAN KADINLAR BÜYÜKŞEHİR’E SIĞINIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin