SURİYELİ ÖĞRENCİLERDEN “SAKARYA” ŞİİRİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SURİYELİ ÖĞRENCİLERDEN “SAKARYA” ŞİİRİ23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Kilis Hürriyet İlköğretim Okulunda düzenlenen programda Necip Fazıl Kısakürek’in “Sakarya Türküsü” adlı şiirini okuyan Suriyeli öğrenciler ayakta alkışlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları tüm Türkiye’de olduğu gibi Kilis’te de kutlandı. Kutlamalara Kilisli öğrencilerin ve Suriyeli öğrencilerin birlikte sunduğu gösteri Barış ve Kardeşliğin simgesi oldu.

Hürriyet İlköğretim Okulunda düzenlenen törene, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, protokol, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program öğrencilerin okuduğu şiir ve gösterilerle devam etti. Kilis konteyner kentte eğitim gören öğrenciler ve Hürriyet İlkokulu öğrencileri ortak düzenlediği gösteri ile izleyenlerin beğenisini kazandı.

SURİYELİ ÖĞRENCİLERDEN “SAKARYA” ŞİİRİDört Suriyeli öğrencinin Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya şiirini okuması büyük alkış aldı. Kilis Valisi Süleyman Tapsız Suriyeli öğrencileri öperek teşekkür etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm dünya çocuklarını bir araya getirirken Kilisli öğrencilerde savaşın acı yüzüyle tanışan Suriyeli çocuklarla birlikte   “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözünü bir kez daha hatırlattı.  Spor ve resim dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törenin sonunda dünya haritasının üzerinde yer alan kırmızı renkli Türkiye haritasının olduğu afişi  açarak etrafında buluşan öğrenciler,  Türk ve Suriye bayrakları ile tüm dünyaya barış mesajı gönderdi.

SURİYELİ ÖĞRENCİLERDEN “SAKARYA” ŞİİRİ

.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SURİYELİ ÖĞRENCİLERDEN “SAKARYA” ŞİİRİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin