Taşdoğan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhittin Taşdoğan MHP İl Binası toplantı salonunda gündeme ilişkin düzenlediği basın toplantısında; Gaziantep’te sağlık çalışanlarına yönelik meydana gelen şiddet olaylarını kınadı.

Taşdoğan basın toplantısında, Sağlık çalışanlarına yönelik meydana gelen şiddet olaylarının artığına değinerek, ” Doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelen şiddetin hem oranları hem de dozajı artıyor. 3,5 yılda 32 bin doktor ve sağlık çalışanı, hasta ve yakınları tarafından şiddet gördü. Sağlık sistemindeki aksaklıkların sorumlusu sağlık çalışanları olmadığı halde mağduru sağlık çalışanlarıdır. son 9 ayda sağlık çalışanlarının 642’si fiziksel şiddete, 5 bin 165’i sözel şiddete ve bin 185’i de hem sözel hem de fiziksel şiddete uğradı. Şiddet vakalarının üçte biri fiziksel şiddet içeriyor. Yüzde 60’ı da hekimlere yönelik şiddeti içeriyor. Mesleğini yaparken şiddete uğradığı için hayatını kaybedenler oldu. Dikkat çekici bir başka nokta da hasta ya da hasta yakınlarının doktorları şikayet ettiği SABİM hattı. böyle bir şikayet üzerine hakkında soruşturma açılan Dr. Melike Erdem bu nedenle yaşamını yitirdi. Bütün özverisine rağmen,  kıymetinin olmadığı durum ile karşı karşıya kalınmasına neden olan SABİM ile ilgili de bir düzenleme yapılmalıdır. Sadece yasal düzenlemeyle çözülemez elbet, ama eğer şiddet sonrasında cezalandırma olmazsa diğer faktörlerle bir araya geldiğinde teşvik edici oluyor. Sağlık kurumlarında sağlık çalışanına şiddet uygulandığında 2-4 yıl arasında bir ceza talep ediyoruz. Eğer şiddet nedeniyle sağlık hizmeti aksarsa cezanın yarım misli artırılması önerimiz de mevcuttur. Bu vesileyle Dr. Ersin Arslan Hastanesi ve Hatem Hastanesi’nde yaşanan şiddet olaylarını kınıyor, şiddete uğrayan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sorumlulara ise gereken cezanın verilmesini hususunda takipçi olacağımızı da bildiririz” dedi.

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Taşdoğan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin