TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI

Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nin Geliştirilmesi” konulu konferans Gaziantep Novotel’de gerçekleştirildi. İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, Kaymakamlıkların ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin projeye dahil olması halinde Gaziantep’te iş arayan binlerce kadının istihdam edilebileceğini söyledi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Türkiye İş Kurumunun da katılımcı olarak yer aldığı “Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” kapsamında, pilot il seçilen Gaziantep’te konferans düzenlendi. ”Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nin Geliştirilmesi” konulu konferans Gaziantep Novotel’de gerçekleştirildi. Konferansa İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç EKİN, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişi Faruk ŞAHİN, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Zeynep AYDEMİR KOYUNCU, Gaziantep Milletvekili Derya BAKBAK, , Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet TAŞDÖĞEN katılırken, Ankara Üniversitesinden Yard. Doç. Dr. Emel MEMİŞ ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Yard. Doç. Dr. Adem Y. ELVEREN konuşmacı olarak katıldı.

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ SAĞLANMALIİŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin yapılan bu tür toplantıların kadın istihdamında önemli bir yeri olduğuna vurgu yaparak, İlçe Kaymakamlıkları ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin projeye dâhil olmaları halinde Gaziantep’te binlerce iş arayan kadının istihdama kavuşacağını ve istihdamdaki oranın kadınların lehine yükseleceğini kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişi Faruk Şahin, projenin hazırlık çalışmalarının 2009 yılında başladığını belirterek, hedefin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek olduğunu söyledi. Şahin; “bu hedefe sadece erkek gücüyle ulaşmamız mümkün değil. Hiçbir canlının tek kanatla uçmasının mümkün olamayacağı gibi sadece erkek egemenliğiyle ve erkek çalışmasıyla istenilen başarıya ulaşılmasının mümkün olamayacağı açık ve nettir. Amacımız bu tür projelerle Türkiye’nin 2023 hedefinde kadın istihdamının önünü açmaktır” dedi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, kadın istihdamının önemine vurgu yaparken yaklaşık 3 yıldır yürütülen Kadın İstihdamının arttırılması projesinin çok iyi seviyelere geldiğini söyledi. Taşdöğen; “AB ve Türkiye Cumhuriyeti’nin desteklediği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın da yürüttüğü ve özellikle İŞKUR Genel Müdürlüğü’nün katılımcı olarak yer aldığı bu güzel program iyi bir seviyeye geldi. Ülkemizde 43 ili kapsayan ve bugün 5 ilimizin pilot seçildiği örnek uygulama gerçekten belki de Avrupa’dan bir çok ülkeye örnek olacak bir seviyeye gelmiştir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin