TÜRKİYE’NİN BİTKİSEL YAĞLARI RUSYA’DA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRKİYE’NİN BİTKİSEL YAĞLARI RUSYA’DA21. World Food Moscow 2012 Uluslararası Yiyecek İçecek Fuarında Türkiye’nin en önemli ihracat kalemleri arasında yer alan bitkisel yağlarının tanıtımı gerçekleştirilecek. Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu’nun yurt dışındaki ilk tanıtım çalışmasının yapılacağı World Food Moscow 2012 Uluslararası Yiyecek İçecek Fuarında ayçiçeği yağı ve diğer bitkisel yağlar başta olmak üzere tarımsal ürünler yanında Türk mutfak kültürünün birçok önemli lezzetleri de tanıtılacak.

Türkiye’nin 2023 ihracat hedeflerine ulaşılmasında büyük önem taşıyan TİM tarafından kurulan tanıtım gurupları çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürürken Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu ilk yurt dışı tanıtım faaliyetini Rusya’nın başkenti Moskova’da 17-20 Eylül 2012 tarihlerinde yapılacak olan World Food Moscow 2012 Uluslar arası Yiyecek İçecek Fuarına katılarak gerçekleştirecek.  Rusya’nın başkenti Moskova’da Expocentre Krasnaya Presnya fuar merkezinde yapılacak olan fuara katılarak Anadolu’nun tarımsal ürünlerinin tanıtımını yapacak olan Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu özel olarak hazırlanan bir stantla ihracatta Türkiye’nin en önemli ihraç kalemleri arasında yer alan ay çiçek yağı başta olmak üzere bitkisel yağlar, makarna, bulgur, bakliyat ürünlerinin de görücüye çıkmasını sağlayacak. 21. World Food Moscow 2012 Uluslar arası Yiyecek İçecek Fuarının dünyanın en önemli fuarları arasında yer aldığını ifade eden Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Gurubu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu “20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Fuarının ardından ilk yurt dışı tanıtım faaliyetimizi Rusya’nın başkenti Moskova’da 17-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 21. World Food Moscow 2012 Uluslar arası Yiyecek İçecek Fuarına katılarak yapacağız. Ayçiçeği yağı ve bitkisel yağlarımız başta olmak üzere makarna, bulgur ve bakliyat ürünlerimizin sergilenerek tanıtılacağı fuarda Anadolu’nun bereketli topraklarında üretilen tarımsal ürünlerimizin tanıtımı gerçekleştirilecektir. Bu ürünlerin insan sağlığına yönelik faydalarının anlatıldığı bilimsel çalışmaların yer aldığı katalog ve broşürlerin dağıtılacağı özel stantta bu ürünlerin kullanılarak pişirildiği Türk mutfağının önemli bazı yemeklerinin de sunumları yapılacaktır. Fuarın başarılı geçeceğini umuyoruz.” dedi.

Ayçiçeği yağı, Türkiye’nin ihracattaki lokomotif öncü yağıdır

World Food Moscow 2012 Uluslar arası Yiyecek İçecek Fuarında tanıtımı gerçekleştirilecek olan temel gıda ürünleri içinde yer alan bitkisel yağların başında ayçiçeği yağının yer aldığını ifade eden GAÜN Öğretim Üyesi, Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu Çalışma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram ”Ayçiçeği yağı başta olmak üzere bitkisel yağlarımız Türkiye’nin ihracattaki lokomotif öncü bir yağıdır. Coğrafi olarak ayçiçeği yağı üretimine çok uygun olan Türkiye, bunun yanı sıra çok ciddi bir bitkisel yağ işleme tesislerine sahiptir. Bu özelliğinden dolayı, gerek ayçiçeği yağı, gerek soya yağı, gerek kanola yağı ve diğer bitkisel yağlar, özellikli ve kaliteli şekilde işleyebilecek fabrikalara ve teknolojilere sahip olan Türkiye yağ sektörü, lojistik üstünlüğü ve yüksek kapasite kullanım oranıyla dünyadaki önemli ülke olma özelliğini devam ettirmektedir.

Türkiye tatları, dünyadaki ilk 5 lezzetten birisi olarak gösterilmektedir. Bazen insanlar aynı reçeteyi ve yapım metodunu kullanmalarına rağmen, doğru ve özgün malzemeleri bulamadıkları için aynı tatları yaratamamaktadır. İşte Türk mutfağının en önemli tatlarını ortaya koyan bulgur, bakliyat, makarna ve bitkisel yağlar, bu sebeple bu topraklardan aldığı özellikleri, bu lezzetlere çevirmektedir. Bununla birlikte Türkiye’nin sahip olduğu gıda işleme teknolojisi ve bilgisi de bu ürünlerin en son tüketim aşamasına aynı lezzetleri ve özellikleri taşıyacak şekilde aktarılmasını sağlamaktadır. Bu know-how, bilgi ve teknolojinin ürettiği bu ürünleri, dünya tüketicilerine ulaştırmak için, MBTG yelkenlerini rüzgârla tam doldurarak çıktığı bu yolda önemli limanlara uğrayarak, Türkiye’nin ürünlerini insanların hizmetine sunmayı görev kabul etmiştir. Unutmayalım ki, bugün bilim ve teknoloji; en doğru, en sağlıklı ve en besleyici ürünleri bulmaya eskisine göre daha çok yönelmiştir. Yüzyıllar boyu Türkiye bu tip sağlıklı ürünleri üretir ve tüketir. Bu ürünlerin dünyada da tüketilmesini sağlayabilmek için bu tip tanıtım faaliyetlerinin önemi çok büyüktür. Tanıtım grubunun Rusya’da ki etkinliklerinin başarıyla sonuçlanacağını umuyorum. Uluslar arası standartlarda hazırlanan tanıtım programlarına dünyanın büyük ilgi göstereceğine inanıyoruz.”dedi. 21. World Food Moscow 2012 Uluslar arası Yiyecek İçecek Fuarına fuarın açılış törenine katılmak üzere Türkiye’den üst düzey birçok yetkilinin Rusya’ya gittiği ve törene Rusya’nın Türkiye Büyük Elçiliğinden üst düzeyde katılım gerçekleştirileceği ifade edildi.

Anadolu kökenli bitkisel yağlar sağlıklı yaşam reçetelerinin favorisi

Rusya’nın başkenti Moskova’da tanıtımı gerçekleştirilecek tarımsal ürünler arasında önemli bir yer tutan bitkisel yağların insan sağlığı içinde büyük önem taşıdığını ve dünya’da birçok insanın bunların yeni yeni farkına vardığını ifade eden bilim adamları bitkisel yağların önemli besin değerlerine sahip olduğunu açıklarken bitkisel yağların insan ömrünü uzattığını ve özellikle kansere karşı önemli bir korucu özellik gösterdiğini de ifade ediyor. Bilim adamları bu konuda yaptıkları değerlendirmede bitkisel yağların Omega 6, omega 9 yağ asitleri ve A, E, K ve B grubu vitaminleri ve D vitamini içerdiğini, hücrelere zarar veren molekülleri etkisiz hale getirerek bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, vücudumuzdaki doku hücrelerinin önemli yapı taşlarını oluşturarak göğüs kanserinin oluşmasında kanserojen aktivitesini engellediğini ortaya koyulmuşlardır.  Prostat kanserine karşı koruyucu özellik gösteren bitkisel ağların insanda Kan dolaşımını düzenlediği, yüksek tansiyon riskini azatlığı kötü kolesterolü düşürerek, iyi kolesterolün yükselmesini sağlayarak diyabetli hastaların insülin ihtiyacını azatlığını buna bağlı olarak kalp krizi ve damar sertliğine karşı önemli bir koruyucu olduğunu da ifade ediyorlar. Sayılmakla bitmeyen birçok özelliğe sahip olan bitkisel yağlar içerisinde ay çiçek yağının önemli bir yeri bulunduğunu da ifade eden bilim adamları binlerce yıldır Anadolu topraklarında yetişen ve besin değerleri kadar insan sağlığı içinde önemli roller oynayan tarımsal ürünlerin dünyanın birçok bilimsel merkezi tarafından sağlıklı beslenme reçetelerinde baş sıralarda yer aldığını da ifade ediyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TÜRKİYE’NİN BİTKİSEL YAĞLARI RUSYA’DA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin