Türkiye Rusya ilişkileri masaya yatırıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üsküdar Üniversitesi Türk Dünyası Felsefe Araştırma ve Uygulama Merkezi, “Sosyal Bilimler Işığında Avrasya Coğrafyasında Son Gelişmeler” başlıklı panel düzenledi. Azerbaycan’dan önemli isimlerin katıldığı panelde Türkiye ve Rusya ilişkileri konuşuldu.

Üsküdar Üniversitesi Türk Dünyası Felsefe Araştırma ve Uygulama Merkezi, “Sosyal Bilimler Işığında Avrasya Coğrafyasında Son Gelişmeler” başlıklı panel düzenledi. Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Azerbaycan’dan önemli isimler katıldı.

Azerbaycan’dan Uluslararası Felsefe Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Selaheddin Halilov, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Felsefe, Sosyoloji ve Hukuk Enstitüsü Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Refiga Azimova, Azerbaycan Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Dr. Mübariz Süleymanlı, Azerbaycan Devlet İktisad Üniversitesi Sosyoloji Araştırmaları Laboratuvar Müdürü Doç. Murad Bagirzade’nin yanı sıra Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sırrı Akbaba ve Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abulfez Süleymanov da konuşmacılar arasındaydı.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu’nun yaptığı panelde son dönemde Türkiye ile Rusya arasında yaşananlar ele alındı.

Türkiye ve Rusya, Kuzey ve Güney Avrasya idealinde birleşmeli

Rusya’nın ne Avrupa ne de Asya ülkesi olabildiğine, tefekkür ve coğrafya olarak da farklı bir pozisyonda bulunduğuna dikkat çeken Halilov, Rusya ile Türkiye arasında yaşananların altında Avrasya ideali olduğunu söyledi. Bu ideali kuzeyde Rusya’nın, güneyde Türkiye oluşturduğunu belirten Halilov, iki ülkenin Kuzey ve Güney Avrasya idealinde birleşmesini, ittifak yapması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Refiga Azimova günümüzde maneviyat buhranının yaşandığına dikkat çekerken Prof. Dr. Mübariz Süleymanlı da tarihe bakıp milli geçmişimize güvenmek gerektiğinin altını çizdi.

Türk kimliği parçalanmak isteniyor!

Günümüzde yaşanan sosyal olay ve olguların bireysel hadiselerden uzak olmadığını ifade eden Prof. Dr. Sırrı Akbaba, Türkler için dünya ölçeğinde kimliksizleştirme çalışmaları olduğunu söyledi. Dünyada tanınan Türk büyük kimliğinin parçalanmak istendiğini dile getiren Akbaba, toprak adlarının kimlik adına dönüştürüldüğünü kaydetti.

Avrasya’da ciddi güven bunalımı yaşanıyor!

Doç. Dr. Abulfez Süleymanov da konuşmasında güven sorununa dikkat çekti. Türkiye ve Rusya arasında yaşanan son olayların güven sorunundan kaynaklandığını dile getiren Süleymanov, dünya coğrafyasında güven sorununu en çok yaşayan yerin Avrasya olduğunu belirtti. Yaşanan bu ciddi güven bunalımının bilimsel çalışmalarla iyi okunup, değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Süleymanov güven köprülerini atmanın yollarını bulmak gerektiğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye Rusya ilişkileri masaya yatırıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin