Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden 1911 ünite kan bağışı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Türk Kızılayı’nın birlikte düzenlediği kan bağışı kampanyası, üniversitenin Beşiktaş ve Davutpaşa Kampüsleri ile Teknopark önünde eş zamanlı olarak yapıldı.

Öğrenciler, “Akacak kan damarda durmasın! Yıldız’da Rekor Kırılsın” sloganıyla YTÜ’nün kuruluş yıldönümü olan 1911 yılına atfen, 1911 ünite kan bağışı hedefiyle kolları sıvadı.

Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılamak için titiz bir çalışma yürüten Türk Kızılayı’nın‘gönüllü kan bağışçısı’ çağrısına üniversite gençliğinden destek yağıyor. Düzenli kan bağışçısı desteğini ve farkındalığı artırmaya yönelik yürütülen bu çalışmalarda üniversite gençliği geniş katılımlı kan bağışı organizasyonları gerçekleştirerek rekor üstüne rekor kırıyor.

Türk Kızılayı’nın Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile ortaklaşa düzenlediği kan bağış kampanyası, üniversitenin Beşiktaş ve Davutpaşa Kampüsleri ile Teknopark önünde eş zamanlı olarak yapıldı. Öğrenciler, “Akacak kan damarda durmasın! Yıldız’da Rekor Kırılsın” sloganıyla YTÜ’nün kuruluş yıldönümü olan 1911 yılına atfen, 1911 ünite kan bağışı hedefiyle kolları sıvadı.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Türk Kızılayı Merter Şubesi ve YTÜ Kulüpler Birliği tarafından düzenlenen etkinliğe, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, üniversite yönetiminin yanı sıra,Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan ve Merter Şube Başkanı Erhan Tan birlikte yaptı.

2.5 milyon ünite kana ihtiyaç var!

Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, Türkiye’de yılda 2.5 milyon ünite kana ihtiyaç bulunduğunu belirterek, bunun için halka yönelik kampanyalar düzenlediklerini aktardı. Kan bağışı kampanyalarına son dönemde öğrencilerin ilgisinin yoğun olduğunu, öğrencilerin bu konuda aralarında tatlı bir rekabetin başladığını dile getiren Tan, tüm üniversitelerde rekor denemelerinin başladığını kaydetti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ismail Yüksek ise kan verdikten sonra yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı ile birlikte 8 yıldır bu kampanyayı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Türkiye’nin kan ihtiyacının milyonları bulduğunu dile getiren Yüksek, “Bunun bir türlü toplanması lazım. Burada da en etkin ve tek yetkili de Türk Kızılayı. Kızılay ile geçen sene gerçekleştirdiğimiz kampanyada bir günde bin 680 ünite kan topladık” diye konuştu.

Öğrenciler, rekor peşinde

Türk Kızılayı’nın gönüllü kan bağışı ve farkındalık çalışmalarına destek veren Karabük Üniversitesi öğrencileri tarafından 10 Mayıs’taki rekor denemesinde 1327 kan bağışı yapılmıştı. 28 Mart tarihinde Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinin kan bağışı rekoru 1625 ünite olmuştu. YTÜ öğrencileri, kampanya ile bir günde toplanan en yüksek kan bağışı sayısına ulaşmayı hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden 1911 ünite kan bağışı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin