ZEUGMA FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ZEUGMA FİLM FESTİVALİ BAŞLADIGaziantep’te ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Zeugma Film Festivali için Gaziantep’e gelen ünlü sinema oyuncusu Kadir İnanır, “Bir ülkeyi kültür toplumu, sanat toplumu haline getirirseniz asla kavga çıkmaz” dedi. İnanır, Sanat ve kültürün bütün temel öğeleriyle ilgili kendisine düşen hangi istek varsa oraya ön sırada koşmaya hazır olduğunu söyledi.

Gaziantep’in kültür-sanat şehri olmasını arzu ettiğini ifade eden İnanır,  Gaziantep’in sinema şehri olması için 4 trilyona ihtiyacı olduğunu belirtti.

Gaziantep ve bölge illerinden sinemaseverlerin merakla beklediği Uluslararası Zeugma Film Festivali’nin basın toplantısı  Şirehan Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya usta oyuncu Kadir İnanır, Yazar Ahmet Ümit, İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan ve Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu  katıldı.

Türk sinemasının dünü, bugünü, edebiyat dünyasının sinemaya katkılarının konuşulduğu toplantıda, festivalin kent ve ülke ekonomisine sağlayacağı katkılar hakkında bilgi verildi.

Gaziantep’te bu zamana kadar film festivallerinin olmaması üzerinde duran Kadir İnanır, “Niye Antalya’da, Adana’da film festivali var da Gaziantep’te yok? Gaziantep’in nesi eksik? Burada yoksa bir sorun var demektir. Ulusal medyadan bu konuda hiçbir şey beklemeyin. Bu işi yerel medya çözecek. Bu şehri yönetenler, büyük gazetelerden değil, kentin yerel gazetelerinden korkarlar. Aleyhime bir şey çıktı mı diye ödleri patlar. Bu şehrin kültür şehri olmasını istiyorsanız, bu gücü çok iyi kullanmanız lazım.” diye konuştu.
ZEUGMA FİLM FESTİVALİ BAŞLADI“ELİMDE MAKBUZLA 4 TRİLYON TOPLAYACAĞIM”
Bölge olarak Gaziantep’in Türk sinemasına en çok hizmet eden şehirlerden bir tanesi olduğunu ifade eden Kadir İnanır, “Türkiye’nin bir sürü vilayetinde bir tane bile sinema yokken burada sinema çokluğu da sevindirici. Türkiye’deki yapılan festivallerin birinci sıralarına yerleşmek için 4 trilyon lira para gerekiyor. Eğer medya gücü buranın sanayicisinden bu parayı alamıyorsanız, ben geleceğim buraya ve yemin ediyorum elimle makbuzla bu 4 trilyonu ben toplayacağım. Bir ülkeyi kültür toplumu, sanat toplumu haline getirirseniz asla kavga çıkmaz. Tabi ki bunlar için temel ekonomik kaynağı sağladıktan sonra. Sanat ve kültürün bütün temel öğeleriyle ilgili bana düşen hangi istek varsa oraya ön sırada koşmaya hazırım” şeklinde konuştu.

“SANAYİ VAR, PARA VAR AMA SANAT YOK”

Gaziantep’in son günlerde kötü olaylarla anıldığını dile getiren Ümit, “Gaziantep’te sanayi var ama sanat yok. Bizim amacımız festivaller aracılığıyla olsun hiç değilse sanatı ve kültürü etkin kılmak. Eğer bir şehirde sanat ve kültür yoksa o şehir marka şehir Olamaz. Gaziantep’teki okuma oranları çok acı. Doğru düzgün kitapçımız yok. Bu festivalle bunları aşmayı bekliyoruz. Gaziantep’in kültürünün gelişmesi benim roman yazmam kadar değerli” dedi.

Festivalin gala töreninde Türk sinemasının usta oyuncu Kadir İnanır’a “Yaşam boyu Onur Ödülü” takdim edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ZEUGMA FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin