ZİRVE ÜNİVERSİTESİ, ‘BEŞTEPE KAMPUSU’ OLDU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

gaziantep-valisiGaziantep Valisi Ali Yerlikaya düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gaziantep’te de Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma ve operasyonlar hakkında bilgi verdi.

OHAL ardından çıkarılan kararname ile kentte FETÖ ile bağlantılı olan Zirve Üniversitesi, çok sayıda okul, yurt, etüt merkezi, hastane, 3 sendika, 2 vakıf ve 30 derneğin kapatıldığını söyledi.

Yerlikaya, kapatılan Zirve Üniversitesi’nin Hazine’ye devredilmesi ardından Gaziantep Üniversitesi’ne tahsis edildiğini kaydetti. Yerlikaya, alanın bundan sonra Beştepe Mahallesi sınırlarında olduğu için Gaziantep Üniversitesi Beştepe Kampusu adıyla hizmet vereceğini ekledi.

“198 KİŞİ TUTUKLANDI GÖZALTILAR VAR”

Operasyonlarda gözaltına alınan 198 kişinin tutuklandığına da değinen Yerlikaya açıklamasında “Gözaltına alınan 87 hakim ve savcıdan 78’i tutuklandı, 9’u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 43 askeri personelden  52’si tutuklandı, 1’i serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 154 kamu personelinden ise 39’u tutuklandı, 63’ü adli kontrol şartıyla, 17’si ise tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. Sivil olarak gözaltına alınan 88 kişiden ise 29’u tutuklandı, 17’si adli kontrol, 24’ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Halen güvenlik güçlerimiz 35’i kamu personeli, 18’i sivil, 53 kişi hakkında işlemlerini sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ZİRVE ÜNİVERSİTESİ, ‘BEŞTEPE KAMPUSU’ OLDU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin