“İŞBİRLİĞİ-GÜÇBİRLİĞİ”NİN İLK ADIMI GTO’DA ATILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“İŞBİRLİĞİ-GÜÇBİRLİĞİ”NİN İLK ADIMI GTO’DA ATILDIGaziantep Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen, bölgede yer alan Ticaret, Ticaret ve Sanayi, Borsaların Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları ile Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantıda bölge sorunları ile bundan sonraki süreçte bölgenin kalkınması için yapılacak “İŞBİRLİĞİ-GÜÇBİRLİĞİ” değerlendirildi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’ın başkanlık ettiği toplantıya Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Karabacak, Adıyaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Fırat, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yönetim kurulu üyesi Nevzat Diri, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Beşir Dündar, Batman Ticaret ve Odası Yönetim Kurulu Başkan Arif Güneş, başkan yardımcısı  Ahmet Aşsız, Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, Kızıltepe Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Bülent Şahin, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boylu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Mithat Arhan, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Uğur Acıoğlu, Mustafa Bozgeyik, Ali Değer katıldı.

Toplantıda bölgenin sorunları ele alınırken, başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri yaptıkları değerlendirmede, bölgenin önemli bir turizm, sanayi ve ticaret potansiyeli barındırdığı, artık kent kalkınması yerine bölgesel kalkınma için Odalar arasında yapılacak işbirliği ve güçbirliği oluşturmanın büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Yıllardır bölgenin terörden dolayı büyük sorunlar yaşadığı, barış sürecinin ülkenin yanında bölge kalkınması için önemli bir fırsat olarak görülmesi gerektiği ve herkesin bu sürece elinden geldiğince destek vermesi gerektiği vurgulayan başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri, bölgedeki kalkınmaya ivme kazandırılması gerektiğini belirttiler.

Toplantıya başkanlık eden Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmede,  27’i projenin yanında bölge odaları arasında işbirliği-güçbirliği oluşturulması amacıyla bölge oda başkanları ile yaptıkları toplantının çok verimli geçtiğini, bundan sonra Oda başkanlarının katılımı ile bölgenin çeşitli illerinde toplantıların devam edeceğini belirterek, “ Bölge Odaları arasında işbirliğinin güçlendirmenin yanı sıra bölge sorunlarını ortak olarak bir platformda gündeme getirmenin ve çözüm üretmenin daha faydalı olacağına inanarak böyle bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıya katılan başkan ve yönetim kurulu üyeleri bundan sonra da toplantıların belirli periyotlarla bölgedeki başka kentlerde yapılmasının yararlı olacağını ifade ettiler. Ülkemiz ve bölgemiz önemli bir süreçten geçiyor. Bölgenin barındırdığı turizm, sanayi, ticaret ve tarım potansiyelinin değerlendirilmesi halinde bölge önemli bir aşama kaydedecektir” dedi.

Toplantıda bölge sorunlarının yanı sıra teşvik yasasının uzatılması, odaların geleceğe dönük işbirliği yapmaları, şehir kalkınması yerine bölgesel kalkınmada işbirliği yapılması, Suriye’deki yaşanan gelişmelerin bölge ekonomisine etkileri gibi konularında ele alındığını vurgulayan GTO Başkanı Bartık, “ Bundan sonraki süreçte yeni pazarlar için bölgedeki kentlerin işbirliği ve ortaklık kültürü bölgenin kalkınmasına ivme katacaktır. Gaziantep Ticaret Odası olarak Bölge odaları arasında işbirliğini kuvvetlendirmek istiyoruz. Bunun ilk adımını Odamız ev sahipliğinde yapılan toplantı ile attık. Bundan sonra da benzer toplantılar sürecek. Amacımız bölgenin topyekün kalkınmasıdır. Bölgedeki turizm, sanayi, ticaret ve tarım potansiyelinin yaratılan barış sürecinin de iyi değerlendirilerek ve olumlu bitmesi hepimizin dileğidir. Eğer bu süreç iyi değerlendirilirse, bölgedeki potansiyel harekete geçirilir ve bundan hem bölge hem de ülkemiz kazançlı çıkar.  Bölgenin kalkınması için herkes üzerine düşeni yapmalı ve elini taşın altına koymalı. “Bir elin nesi var, iki elin sesi var” atasözünden hareketle işbirliği ile bölgeyi kalkındırma ve sorunları çözüm istiyoruz. İlk adım başarılı oldu. Bundan sonra da İşbirliği-Güçbirliği içerisinde hareketle bölgeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüceğiz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“İŞBİRLİĞİ-GÜÇBİRLİĞİ”NİN İLK ADIMI GTO’DA ATILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin