40 MİLYONLUK VURGUN!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

40 MİLYONLUK VURGUN!Şahinbey Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkan ve yakınlarının usulsüz kredi kullanımı iddiaları Meclis gündemine taşındı.

“KREDİ KULLANAN KİŞİLER HACİZ VE HAPİS KISKACINDA”

Şahinbey Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan ve yakınlarının Kooperatifi garantör olarak göstererek yüzlerce kişiye toplamda 40 milyonu bulan kredi çektirdikleri iddiaları TBMM gündemine taşındı. CHP’li Şeker, kredi kullandırılan kişilerin haciz ve hapis tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Önergesinde; küçük esnafın finansman ihtiyacını karşılamak amacı ile Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri’nin kurulduğuna dikkat çeken Şeker, “Ancak Gaziantep Şahinbey Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı ve yakınları, Kooperatifi, kuruluş amacının tersine kendi menfaatleri için kredi sağlamada kullanmaktadırlar” dedi.

Başkan ve yakınlarının Kooperatifi garantör olarak göstererek ve ödemeyi kendilerinin yapacağını belirterek yüzlerce kişiyi kredi çekmeye ikna ettiklerini dile getiren Şeker, “Bu şekilde Halkbank’tan çektirilen kredilerin toplamının 40 milyon TL’yi bulduğu öne sürülmektedir” diye konuştu.

Başkan ve yakınları tarafından ödenmeyen bu krediler nedeniyle kişilerin evlerine, arazilerine haciz konulduğu gibi hapse girme tehlikesi ile karşı karşıya olanların da bulunduğunu kaydeden Şeker, Bakan Yazıcı’ya şu soruları yöneltti:

  1. 1. Gaziantep Şahinbey Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı ve yakınlarının, Kooperatifi garantör göstererek adlarına kredi çektiği kişi sayısı kaçtır? Söz konusu usulsüz kredinin toplamı ne kadardır?
  2. 2. Gaziantep Şahinbey Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı ve yakınlarının Kooperatif’in adını kullanarak kredi çektirdiği ve ödemediği krediler konusunda Bakanlığa gelen şikâyetlerle ilgili bugüne kadar ne tür bir işlem yapılmıştır?
  3. 3. Bakanlık tarafından Şahinbey Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne hangi aralıklarla denetimler yapılmaktadır? Son yapılan denetim tarihi ve detayı nedir?
  4. 4. Şahinbey Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni kuruluş amacına göre değil de kendi çıkarları için kullanan başkan ve varsa diğer yöneticiler görevlerinden uzaklaştırılacak mıdır?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
40 MİLYONLUK VURGUN!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin