96 YILLIK ONUR GÜNÜMÜZ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya Gaziantep’e Gazilik Ünvanı veriliş yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

“Dünyada ilk defa bir şehir adının önüne altın harflerle “Gazi” yazılışının 96.  Yıl dönümünün onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Türk Milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, zamanın en güçlü devletlerine karşı verdiği kurtuluş mücadelesi insanlık tarihine emsal olmuştur.

Bu mücadele, tarihte var olduğu günden beri vatan, bayrak ve hürriyet aşkını bütün değerlerin üzerinde tutan bir millete, asla esaret zinciri vurulamayacağının dünyaya ilanı ve ispatıdır.

Milletimizin Kurtuluş Mücadelesinde özel bir yeri bulunan Antep Savunması,  bağımsızlık uğrunda kadın-erkek, genç yaşlı demeden, düşmana tek yürek ve inanç birliğiyle direnerek, onurlu bir destan yazan Antep halkının yazdığı destandır.

Anteplilerin bu yüksek irade ve kahramanlıkları, 8 Şubat 1921 tarihinde Yüce Meclisimiz tarafından oybirliğiyle alınan kararla “Gazi” unvanı ile tevcih edildi.

Bu teveccüh, cepheye askeri yardım ulaştıramayan merkezi hükümetin Anteplilere bir minnet ve şükran ifadesi olarak tecelli etmiş ve Antep ahalisi için büyük bir moral ve motivasyon kaynağı olmuştur.

Her karışı şehit ve gazilerimizin kanlarıyla ıslanmış bu mübarek vatanı bizlere miras bırakan ecdada minnet ve şükranlarımızı sunuyor, Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad, makamları âli olsun.

Bizlere bu kutsal vatanı ve bayrağı emanet eden şehit ve gazilerimize karşı en büyük görevimiz bu bayrağı gelecek kuşaklara layıkıyla teslim etmektir.

Kıymetli Hemşehrilerim, 

Türk Milletinin hür iradesine pranga vurmayı, demokratik hayatını karartmayı, ezanını, bayrağını ve kardeşliğini hedefleyen hainler 5 Temmuz’da yeniden sahneye çıktı.

Tarihte esaret nedir bilmeyen bu milleti emperyalistlerin oyuncağı yapmak, millî irade ve demokrasiyi kandırılmış bir gruba teslim etmek isteyen hainlerin bu hevesleri hamdolsun ki kursaklarında kalmıştır.

Bu iman, irade, kararlılık ve azim olduğu sürece, milletimizin birbirine olan muhabbet ve sadakati devam ettiği sürece hiçbir gücün hain emellerine ulaşması mümkün değildir.

Sizlerin Cumhuriyetimize, milli ve manevi değerlerimize ve milletimizi çağdaş dünya ile birleştiren evrensel değerlere bağlı kalarak, kalkınma yarışında azimkâr bir gayretle çalıştığını görmekten bahtiyarım.

Şehrimizin ve hemşehrilerimizin birlik ve beraberlik içinde ülkemizin kalkınma ve gelişme yolculuğunda, her zaman en önde yürüyeceklerine olan inancımı yürekten ifade ediyorum.

Şehrimizin “Gazilik Unvanı” ile tevcihinin 96. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.

8 Şubat Onur Günümüz Kutlu Olsun!”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
96 YILLIK ONUR GÜNÜMÜZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin