ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ;  ŞEHİT VE YARALILAR VAR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayram programı için ziyarete giden askeri personelin bindiği Sikorsky S-70 tipi helikopter Giresun’un Aluca İlçesi yakınlarında üştü.

Giresun’un Alucra İlçesi yakınlarındaki Tohumluk Yaylası’na düşen Sikorsky S- 70 tipi helikopterde 8’i asker, 7’si personel eşi ve 3 çocuk olmak üzere 15 kişinin bulunduğu belirtildi.

Helikopterde, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığından görevlilerin, eşlerinin ve çocuklarının  bulunduğu helikopterin düştüğünü gören köylüler olay yerine giderek ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Bölgedeki karakollara bayramlaşmaya ve şehit ailelerini ziyarete giden askerler ve ailelerini taşıyan helikopterle saat 17.30 sıralarında irtibat kesildi ve ardından düştüğü bilgisine ulaşıldı. Helikopter enkazına ilk ulaşan yayladaki köylülerin yardım ettiği yaralılar, araçlarla Alucra ve Yağlıdere’deki devlet hastanelerine taşınmaya başlandı.

BAŞBAKAN YILDIRIM’IN İLK AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, düşen helikopterin enkazına ulaşıldığını belirterek, “Şehitlerimiz ve yaralılar var, şuan sayı vermek doğru olmaz. Terör ihtimali gözükmüyor. Tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza. Başımız sağ olsun” dedi.

Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ve Giresun Valisi bölgede incelemelerde bulunuyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ;  ŞEHİT VE YARALILAR VAR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin