AVRUPA SATRANÇ ŞAMPİYONASININ YILDIZLARI BELLİ OLDU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AVRUPA SATRANÇ ŞAMPİYONASININ YILDIZLARI BELLİ OLDU25 ülkeden 105 sporcunun katıldığı 2012 Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonasında dereceye giren oyuncular Gaziantep The Anatolian Hotel’de düzenlenen törenle kupa ve ödüllerini aldı.

Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Macaristan, Rusya, İskoçya, Slovenya, Türkiye, Ukrayna, Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Almanya, İtalya, Litvanya, Karadağ, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, İsviçre, Slovakya ve Yunanistan olmak üzere 25 ülkeden toplam 104 sporcunun kayıt olduğu Avrupa’nın en önemli şampiyonalarından olan Avrupa Bireysel Kadınlar Satranç Şampiyonası ödül töreni Gaziantep The Anatolian Hotel’de yapıldı.

Türkiye Satranç Federasyon Başkanı Ali Nihat Yazıcı konuşmasında organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirirken her anlamda kendilerine destek olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Asım Güzelbey ve ekibine teşekkürlerini iletti. Müsabakaların çok çekişmeli geçtiğini belirten Yazıcı; “ her yönüyle mükemmel bir organizasyon oldu. Organizasyonda bizlere her konuda yardımcı olan Gaziantep Anatolian Hotel yetkililerine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Katılan tüm ülkelerin sporcuları ile  dereceye giren sporcuları kutluyorum.  Bugün itibariyle şampiyonanın birinci ayağını bitirmiş oluyoruz. Bundan sonraki süreçte Avrupa Hızlı Satranç ve Avrupa Yıldırım şampiyonaları gerçekleştirilecek, tüm sporcularımıza bundan sonraki süreçte de başarılar diliyorum” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim ise şampiyonanın çok çetin maçlara sahne olduğunu katılan tüm sporcuları ve dereceye giren sporcuları kutladığını belirterek bundan sonraki süreçte de sporcuları tekrar aileleri ile birlikte Gaziantep’te ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

AVRUPA SATRANÇ ŞAMPİYONASININ YILDIZLARI BELLİ OLDUAvrupa Satranç Birliği Onursal Başkanı Boris Kutin, rakamların çok fazla bir öneminin olmadığı şampiyonada önemli olan şeyin Avrupa’dan Gaziantep’e gelerek büyük başarılara imza atılması olduğunu dile getirdi. Müsabakalarda yer alan oyuncuların bundan sonraki süreçte de daha başarılı sonuçlara imza atacaklarından emin olduğunu belirten Kutin; “Bu Türkiyeni’nin yapmış olduğu 3. Satranç organizasyonudur. Bu organizasyonlar göstermiştir ki bundan sonraki süreçte de Türkiye başarılı organizasyonlara imza atacaktır. Bu güzel organizasyondan dolayı Türkiye Satranç Federasyonuna, Gaziantep Büyükşehir Belediyesine, katılımcılara ve tüm Gazianteplilere teşekkür ediyorum” dedi.

Törenin sonunda dereceye giren sporculara ödül ve kupaları Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, Avrupa Satranç Birliği Onursal Başkanı Boris Kutin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri İbrahim Fuat Özçörekçi tarafından verildi. Şampiyonanın birincisi Rusya’dan Gunına Valentina ikincisi Rusyadan Kosintseva Tatiana Üçüncüsü ise Slovenya’dan Muzychuk Anna oldu. Şampiyonanın birincisi Valentina Gunina 20 bin 500 avro, ikinci Tatiana Kosintseva 15 bin 500 avro ve üçüncü Anna Muzychuk ise 11 bin 500 avro ile ödüllendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AVRUPA SATRANÇ ŞAMPİYONASININ YILDIZLARI BELLİ OLDU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin