Başbakan Yıldırım, “En büyük düzenlemeyi TSK içinde yaptık”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti grubunda konuşan Başbakan Binali Yıldırım Pazar günü Yenikapı’da yapılacak olan mitinge CHP ve MHP liderlerini de davet etti.

Yıldırım, “Tarihin ve demokrasimizin en büyük mitingini gerçekleştireceğiz. Bütün muhalefet liderlerini pazar günü yenikapıya bekliyoruz. CHP ve MHP liderleriyle partileri bu büyük mitinge davet ediyorum” dedi.

15 Temmuz akşamı Türkiye’nin uçurumun kenarından döndüğünü belirten Başbakan Yıldırım, “Siyasi partiler kapatılacak siyasi irade tamamen yok edilecekti. Bu darbe girişimi başarılı olsaydı bugün hiçbir özgürlükten eser kalmayacaktı”diyerek sözlerine devam etti.

Uçurumun kenarından dönmemizi sağlayan Cumhurbaşkanımızdır. Milletimizin göğsünü siper etmesidir. Demokrasinin korunması için tedbirler almamız gerekti. Bunun için OHAL almamız gerekti. Bu OHAL millete değil devlete ilan edilmiştir.

Kararlı bir şekilde bu mikropları tek tek temizliyoruz. 667 nolu Kanun hükmünde kararname ile bu temizliği başlattı.

“HAŞHAŞİLERİ TEK TEK TEMİZLİYORUZ”

Ajan yuvalarını hain yuvalarını kapattık. Kamuda benzeri bir temizliği başlattık devam ediyoruz. Yargı kurumlarında da bu haşhaşileri tek tek temizliyoruz.

İkinci kanun hükmünde kararname ile TSK içinde de kapsamlı bir temizlik başlattık. 1684 subay ve astsubayın ordu ile ilişkisi kesildi.

Yayınlarına ve yayınevlerinin çalışmalarına son verdik. Gazi ve şehit yakınlarımıza terörle mücadele kapsamındaki tüm hakları tanıdık. Ayrıca vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine bağış kampanyası başlattık. Şehit yakını ve gazilerimizin devlette işe alınmasını sağladık.

“EN BÜYÜK DÜZENLEMEYİ TSK İÇİNDE YAPTIK”

En büyük düzenlemeyi TSK içinde yaptık. Bu düzenlemeler TSK’yı zayıflatmayacak tam aksine daha güçlü her türlü tehdide hazırlıklı hale getirecektir

Atatürk’ün açtığı bu meclisi bombalayan hiçbir asker bu milletin askeri değildir. Hiçbir darbeci Atatürkçü değildir. Ordunun içindeki teröristleri bulup tek tek çıkarıyoruz.

Biz bugün ordumuzu tekrar yüceltiyoruz. Bundan böyle Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı İçişleri Bakanlığı’na bağlanmıştır.

“YAŞ’IN YAPISI DEĞİŞTİ”

YAŞ’ın yapısını değiştirdik. Askeri okulları yeniden ele aldık. Bu okulları Milli Savunma Üniversitesi çatısında birleştirdik.

Askeri liseleri kapattık. Harp okullarına bundan sonra her türlü liseden girebilecek. Sınavı kazanan, şartları yerine getiren her vatan evladı bu okullara girebilecek.

Askeriyenin elinde Genelkurmaya bağlı birçok tersane var. Tüm bunları Milli Savunma Bakanlığı’na teslim ettik. Artık bunlarla uğraşmayacak.

Askeri yargının yapısında değişiklik yaptık. Askeri Yargıtay’ı kapattık.

Akıncı Üssü’nü kapatıyoruz. Millete bombalar yağdırılan bu üs Ankaralılar için yaşam merkezi haline gelecek. Ayrıca darbe gecesi Ankara’da İstanbul’da tankların çıktığı kışlaları da şehrin dışına taşıyoruz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başbakan Yıldırım, “En büyük düzenlemeyi TSK içinde yaptık”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin