BÜYÜK BULUŞMA GERÇEKLEŞTİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BÜYÜK BULUŞMA GERÇEKLEŞTİİnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nda işverenler ve iş arayanlar buluşarak karşılıklı sorunları tartışma fırsatı buldu. Üç süren fuara yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Gaziantep’te bu yıl ilki düzenlenen “İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı” (GAİF 2012) görkemli bir törenle açıldı. Şehitkamil Kültür Merkezi’nde işsizlerle işverenleri buluşturan fuarda katılımın üst seviyede olması herkesi sevindirdi.

Gaziantep Valiliği, İŞKUR ve Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen fuarın açılışına Vali Erdal Ata, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Esat Semerci, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GTO Başkanı Mehmet Aslan, OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu, GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü İbrahim Özdemir, işverenler,iş arayanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Çalışma ve İş Kurumu Gaziantep İl Müdürü Sİraç Ekin Gaziantep’te ilk defa düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı” (GAİF 2012)’nin ana temasının işverenler ile iş arayanları buluşturmak olduğunu söyledi. Ekin; ” Bu fuarla işverenlerimizin aramış olduğu nitelikli insan gücünü biraraya getirip Gaziantep’te gelişen sanayiye ve sanayicilerimize nitelikli eleman kazandırılması hedeflenmektedir.  Değişik sektörlerden işverenlerin açacakları stantlarda insan kaynakları yöneticileri iş arayanlarla bir araya gelerek birebir buluşma, görüşme ve öz geçmiş alma imkanı bulacaklardır. Gaziantep ve komşu illerin Üniversitelerinde mesleğe yönelik okuyan son sınıf öğrencilerimiz ile meslek liselerinde okuyan öğrencilerimiz de bu fuarda yer almaktadır. GAİF 2012 Gaziantep’te mevcut işsizliğin giderilmesi ve istihdamın arttırılarak Gaziantep ekonomisine katkı sunmasında büyük rol oynamıştır. Bundan sonraki süreçte bu organizasyonun tekrar yapılmasını hedefliyoruz. Biz Gaziantep İŞKUR olarak 2012 yılında hedeflediğimiz 10 bin kişilik istihdam hedefimizi yakalamış durumdayız, bundan sonraki süreçte istihdam rakamlarını çok daha üst seviyelere taşımaya çalışacağız. Bu fuarla birlikte Gaziantep’in girişimcilik ruhuna uygun girimişcilik faaliyetlerini de başlatmış bulunmaktayız.  GAİF 2012 fuarında yapılan mülakatlarda akademisyenlerimiz kendi alanlarında farklı konularda girişimcileri bilgilendirmişlerdir. Ben istihdam konusunda bize desteklerini esirgemeyen ve aynı zamanda İstahdam Kurulumuzun da Başkanı olan Gaziantep Valimiz Sayın Erdal Ata’ya teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca sponsor firmalarımıza da fuara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BÜYÜK BULUŞMA GERÇEKLEŞTİHERKES DEVLETTE VE KAMUDA ÇALIŞMAK İSTİYOR

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, salonun doluluğuna sevinmek mi yoksa sevinmemek mi lazım diyerek, Gaziantep Ticaret Odası olarak GAİF 2012’yi önemsediklerini söyledi. Aslan; ” Türkiye’de ve Dünyada iş ve işsizlik konusunda enteresan bir durum var. Türkiye’de son bir kaç aydır işsizlik rakamları aşağıya doğru gitmesine rağmen  %9 gibi bir işsizlik oranı önemli bir orandır. Gaziantep’te ise bu rakamlar inişli ve çıkışlı seyir izlesede sizleri şu an Organize Sanayi Bölgemize götürsem neredeyse her fabrikanın önünde işçi aranıyor yazılarını görürsünüz. Hatta eskiden kalifiye işçi aranıyor yazılırdı, şimdilerde ise ne yaparsan yap anlamında işçi aranıyor. Ancak rakamlara ve bu salonunun doluşuna baktığınızda Türkiye’de bir işsizlik sorununun olduğu açıktır. Ancak bunun çok çeşitli sebepleri bulunmaktadır. Birincisi bizde herkes Devlette veya Kamu Kurumlarında çalışmak istiyor. Herhangi bir kamu kurumunun açmış olduğu 2 kişilik kontenjanlı sınava 500 kişi başvuruyor. Özel sektörde ise şu anda işçi aramak ve işçi bulamamakla ilgili ciddi bir sıkıntı bulunmaktadır. Bizim anlayışımızda Devlet dairesine kapağı atarsan hayatın kurtulur felsefesi bulunmaktadır. Ben bunu kınamıyorum Özel sektöre girersem 3 gün sonra çıkarırlar, özel sektörün çalışma şartları sıkıntılı gibi anlayışlardan kurtulmak lazım. İşinizi yaptığınız zaman özel sektörde daha fazla maaş alma şansınız var. Gaziantep’te özel sektörün gelişimi, firmaların ciddiyeti kamu kurumları gibi belirli bir disiplin içerisinde giderek gelişmektedir. Şu anda Organize Sanayi Bölgemizde 1100 adet firma var ve hepsi devlet kurumları gibi. Çalışma koşulları, disiplin, davranış, beslenme koşullarının yanında devlette olmayan ikramiye, bayram harçlıkları gibi uygulamalar bulunmaktadır” diyerek  “kayıtsız işçi çalıştıran hırsızdır” ifadesini kullandı.

BÜYÜK BULUŞMA GERÇEKLEŞTİGaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu; İşçi ile işvereni birleştiren GAİF 2012’nin hayırlara vesile olmasını temenni ederek fuarda emeği geçen herkese teşekkür etti. Mazıcıoğlu; ” Bu fuar planı ile İŞKUR eylem planı ile yer verilen 10 bin kişilik hedef aşılacaktır. Bu fuarla birlikte ilimiz yeni bir fuar daha kazanmış olacaktır. Dünyada işsizliğin sürekli olarak arttığını görmekteyiz. Gaziantep’te ise fabrikalarımız sürekli olarak işçi aramaktadır. Bir tarafta iş arayanlar, bir tarafta iş verenler bulunmasına rağmen bu iki grup buluşmakta zorluk çekmekte, iş arayanlar nasıl, nereye müracaat etmeleri konusunda yaşadığı sıkıntıları bu fuarla birlikte çözücektir. İş gücü piyasasına büyük katkı sağlayacağına inandığım bu fuara gelen vatandaşlarımızın gelmeyen vatandaşlarımıza duyurmasının faydalı olacağına inanıyor ve umuyorum. Hükümetimizin uyguladığı makro ekonomik projeler ve İstihdam odaklı bir büyüme ile Türkiye krizden başarılı bir şekilde çıkmayı başarmıştır.

Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer; ortak aklın önemine vurgu yaparak GAİF 2012’nin kendisi için çok anlamlı bir fuar olduğunu söyledi. Koçer; yıllarca yapmış olduğumuz aktivitelerde en çok önem verdiğimiz şey ortak akıl olmuştur. Bu gibi aktivitelerin açılışında eğer ortak akıl bir aradaysa hep sevinç ve mutluluk duyulmuştur.  Bu ortak aktiviteler zaman içerisinde çoğalıp büyüyerek şehre büyük katkılar sağlamıştır. Bugün de iş arayanla, iş vereni buluşturan GAİF 2012 benim için çok anlamlı bir fuardır. Bu fuar Gaziantep için bir model, bir örnektir. Şehrin ortak aklının burada olması olaya verilen önemi çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Gaziantep bugüne kadar başlatmış olduğu her işte örnek olmuştur. GAİF 2012’de  başarısıyla Türkiye’ye örnek olacaktır. Gaziantep Ticaret Odamız mesleki eğitim konusunda çok önemli çalışmalara imza atmıştır. Gaziantep Sanayi Odamız mesleki eğitim seferberliğine halen devam etmektedir. Bir çok insanımızın kalifiye olmaması ve meslek seçimini doğru yapmaması nedeniyle açılan bu mesleki kurslar işe yerleştirmelerde ciddi katkılar sağlamakta olup yerelden başlatmış olduğumuz bu çalışmalar şu an Türkiye geneline yayılmış durumdadır. Mesleki eğitim konusunda Gaziantep’in yapmış olduğu çalışmalar Türkiye çapında yayılmaktadır.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep’te bugüne kadar birçok fuarın düzenlendiğini ancak istihdam konusunda düzenlenen GAİF 2012’nin bir ilk olduğunu belirterek katkılarından dolayı Çalışma ve İş Kurumu Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin’e teşekkür etti. Ata; doğrusunu söylemek gerekirse Gaziantep’te bugüne kadar birçok fuar düzenlendi, ancak istihdama yönelik fuar ilk defa yapılmaktadır. Ankara, İstanbu, İzmir gibi büyük illerde düzenlendiğini biliyorum fakat Gaziantep seviyesindeki illerde düzenlendiğini duymadım. Bu fuarla amaçlanan, bir taraftan iş arayan binlerce kişiye karşılık, diğer taraftan da değişik sektörlerde bir çok eleman ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Demek ki iş arayan ile iş vereni bir araya getirmekte bir takım sorunlarımız var. İşte bu fuarın amacı iş piyasasında arz ve talebi bir araya getirerek birbirlerini tanımalarını, kaynaşmalarını ve birbirlerinin taleplerini karşılamalarını hedefliyoruz. Türkiye’nin nüfusu yaklaşık olarak 74 milyona yaklaşmış durumda. Nüfusumuzun yaklaşık %50’si kadınlarımızdan oluşmaktadır. İktisatta bir kural vardır. Bir mal üretebilmek için emek, sermaye, girişimci ve hammadde gereklidir. Bizde en yoğun olan işgücü var emek var ancak bu emek tam olarak değerlendirilemezse bu ülke için çok büyük bir kayıp haline gelmektedir. Bizim hedefimiz çalışabilecek çağda olan herkesin çalışarak ülkenin ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamaktır. Aksi takdirde sadece Gaziantep’te İŞKUR’a kayıtlı olan 42 bin insanımızın her gün işe gitmemesinin bu ülkeye, bu kente çok büyük maliyetleri olduğunu gözardı etmemek gerekir” dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İş-Kur’dan Ocak 2012-Kasım 2012 tarihleri arasında özel sektör bazında en çok işçi alan firma olan Sanko Tekstil İşletmeleri’nin şiltini Genel Müdür Ökkeş Cansız’a Vali Erdal Ata takdim etti.

En çok bayan işçi çalıştıran Oli Marketçilik Yönetim Kurulu eş başkanları Adnan Yorguner ve Burhan Küçükkömürce’ye ödüllerini Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer verdi.

Eylül 2012 tarihi itibariyle özel sektör bazında en çok bayan işçi çalıştıran firma Kürşat Turizm oldu. Kürşat Grup Yönetim Kurulu üyesi Yönetim Kurulu üyesi Tayfun Bay’a ödülünü Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu takdim etti.

En çok mesleki eğitim düzenleyerek istihdama katkı sağlayan firma Naksan Plastik oldu. Naksan Holding İnsan Kaynakları Müdürü Levent Özocaklı’ya ödülünü Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Esat Semerci verdi.

Ekim 2012 tarihi itibariyle özel sektör bazında en çok kontenjan fazlası özürlü çalıştıran firma Gülsan Sentetik Dokuma oldu. Ödülünü İnsan Kaynakları Direktörü Hamdi Özçelik’e ödülünü Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi verdi.

Şehitkamil Kültür Merkezi’ni Gaziantep’e kazandıran Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin, tarafından şilt verildi.

Ödül töreninin ardından protokol üyeleri tarafından daha sonra fuarın temsili açılışı yapıldı. Protokol üyeleri stantları gezdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BÜYÜK BULUŞMA GERÇEKLEŞTİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin