CHP, 17 ARALIK KARARINA SERT ÇIKTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP, 17 ARALIK KARARINA SERT ÇIKTICHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, CHP Gaziantep İl başkanı Mehmet Gökdağ, CHP İlçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve partililer 17 Aralık yolsuzluk operasyonuyla ilgili verilen takipsizlik kararına ilişkin basın açıklaması yaptı.

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ yaptığı açıklamada, 17 – 25 Aralık tarihlerinde yapılan operasyonlarda Cumhuriyet tarihimizde hatta dünya tarihinde görülmemiş bir yolsuzluğa hep birlikte şahit olduk” dedi.

Gökdağ sözlerine şöyle devam etti;

“Bütün dünya kamuoyu önünde ayakkabı kutularında ki paralarla, bakan çocuklarının evlerinden çıkan para kasaları, para sayma makineleri, aksi kanıtlanmayan konuşma kayıtları ile bir devletin hükümet eli ile nasıl soyulduğu tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilmiştir.

Durum böyle iken İstanbul savcılığının delil yetersizliği nedeniyle sanıklar hakkında takipsizlik kararı verildiği günü Cumhuriyet Halk Partisi olarak “Adaletin Kara Günü” ilan ediyoruz.

Bu kararla AKP hükümetinin kasalardan sıfırlayamadığı paraları adaleti aracı kullanarak sıfırlama yolunu seçtiği açıkça görülmektedir. Aslında bu karar adaleti sıfırlama çabalarının göstergesidir.

Deri kokarsa tuzlanır, tuz kokarsa ne yapılır? Bunu kamuoyunun vicdanına sunuyoruz. Adalet bu ülkenin tuzudur. Kokutmaya kimsenin hakkı yoktur. Toplumun adalete olan güvenini sarsan bu karar Hukuk tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Adaletin bir gün herkese gerek olacağını hatırlatmak isteriz.

Bu kararla yapılacak yeni yolsuzlukların önü açılmış ve yolsuzluk yapanlar cesaretlendirilmiştir.

Ancak ne yaparlarsa yapsınlar çürümüş AKP iktidarını aklayamayacaklardır. Çünkü bu yolsuzluklarla AKP kamuoyu vicdanında mahkûm olmuştur ve bu yolsuzlukların altında kalmıştır.

Buradan bütün yurttaşlarımıza sesleniyoruz; sanılmasın ki yapılanlar herkesin yanına kar kalacaktır. AKP iktidarından hesap sorulacak günler yakındır.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP, 17 ARALIK KARARINA SERT ÇIKTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin