DUMANSIZ YANGIN SÖNÜYOR!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DUMANSIZ YANGIN SÖNÜYOR!

Kavaklık Rotary Kulübü çeşitli derneklerinde desteği ile ormanlardaki dumansız yangını söndürmek için kermes düzenledi.

Bayazhan’da düzenlenen kermesin açılışına,  Gaziantep Valisi Erdal Ata’nın eşi Nazan Ata’nın yanı sıra Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Derya Güzelbey, Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği Gaziantep Şube Başkanı Aynur Oğuz, Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Sema Baharoğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ayşe Ertürküner, Kavaklık Rotary Kulübü Dönem Başkanı Levent Özmen ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

DUMANSIZ YANGIN SÖNÜYOR!KESE BÖCEĞİ ORMANLARIMIZI KURUTUYOR

Kavaklık Rotary Kulübü Başkanı Levent Özmen, “Ormanlarımızın görünmez tehlikesi kese böceği ile mücadele için bu kermesi düzenledik. Gaziantep’te mevcut ormanlarımızın büyük bir bölümünü oluşturan kızılçam ormanlarımız büyük tehlike altındadır. Gaziantep’ten Ege’ye kadar olan ormanlık alanda bu hastalık mevcuttur. Bu hastalık kese böceğini oluşturan kelebeğin Mayıs ayında ölümünden önce 300 yumurtayı toprağa

bırakmasıyla evrimine başlar. Aralık ayında can bulan tırtıllar çam dallarına çıkarak koloni oluştururlar. Oluşan bu DUMANSIZ YANGIN SÖNÜYOR!koloniler ağaçların özsuyunu emerek beslenirler. Kese böceklerinin oluşturdukları koloniler ağaçların kurumasına ve ormanlarımızın yok olmasına sebep olurlar. Bizde bu yüzden geçtiğimiz günlerde Kavaklık Rotary Kulübü ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile bir Biyolojik Laboratuar açmaya karar verdik. Ormanlarımızda başlayan dumansız yangını önlemek için kese böceğini yok edecek, karşıt böcekleri yetiştirecek, biyolojik laboratuarı Düllük Baba Ormanında kurmak için bu kermesi düzenledik” dedi.

Özmen, tırtılların tek düşmanı olan kuş neslinin de son dönemlerde azaldığını, bu alanda da yeterli çalışmaların başlatılması gerektiğinin altını çizerek kermese destek veren dernek ve kuruluşlara teşekkür etti.

DUMANSIZ YANGIN SÖNÜYOR!Düzenlenen kermese katılımın çok yoğun olduğu gözlenirken katılımcılara kese böceğinin ormanlara olan zararları da anlatıldı. Bayazhan’da  “Dumansız Yangını Önlemek” için düzenlenen kermes 3 gün ziyaretçilere açık olacak. Çeşitli derneklerin açtığı stantlarda göz nuru el işlemesi çeyizler, tablolar, süs eşyaları ve gıda çeşitlerini bulmanız mümkün!

Özel Düztepe Yaşam Hastanesi, Ev Butik, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Zeugma Rotary Kulübü, Pakten A.Ş. Önlem Çocuk bezleri ve Shazili Hazır Türk Kahvesi ve daha birçok dernek ve firma açtıkları stantların gelirini bağışlayarak Dumansız Yangını Önlemek amacı ile düzenlenen kermese destek verdiler.

NARKOZ HABER

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DUMANSIZ YANGIN SÖNÜYOR!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin