ERDOĞAN “Özür dilemeyeceğiz”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CNN International’a konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya lideri Vladimir Putin’in özür talebine yanıt verdi. Erdoğan, Türk hava sahasını ihlal ettikten sonra düşürülen Rus savaş uçağı için Rusya’dan özür dilenmeyeceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özür dilemesi gereken bir taraf varsa, bunun biz olmadığımızı düşünüyorum. Hava sahamızı ihlal edenler özür dilemeli ” dedi.
Ankara’da CNN’den Becky Anderson’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pilotlarımız ve silahlı kuvvetlerimiz sadece, angajman kurallarının ihlal edilmesine karşılık verilmesini kapsayan görevlerini yerine getirdi. Olayın özünün bu olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘uçak’ açıklaması

Erdoğan, “Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölge DAEŞ’in bulunduğu bir bölge kesinlikle değildir. Kimse kimseyi kandırmasın. DAEŞ’i vuruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır.”diye konuştu.
Suriye meselesine adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulunmadan ne mülteci ne de terör sorununun önüne geçilemeyeceğinin görülmesi gerekiyor. Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı alana yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Orada bizim akrabalarımız var. Oradaki akrabalarımız sürekli tanklarla uçaklarla bombalanıyor. Şu anda oradaki soydaşlarımız Türkiye’ye gelmeye başladılar. Peki bütün bunlara destek Türkiye’den gidiyor. Her türlü yardımı soydaşlarımıza götürüyoruz. Konu ile ilgili sürekli olarak bilgi alıyorum. Biraz önce detaylı bir güvenlik zirvesi yaptık.
Bu olay tamamen Türkiye’nin daha önce ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir. Son hadisenin önüne geçmen için elimizden geldiğini yaptığımızın bilinmesini isteriz. Türkiye’nin sınır güvenliğine herkesin saygı göstermesi gerekiyor. Bayırbucak Türkmen’lerinin olduğunu bölge DAEŞ terör örgütünün olduğu bölge değildir.
“DAEŞ BAHANESİYLE TÜRKMENLERİ VURUYORLAR”

Orada sadece Bayırbucak Türkmenleri vardır, DAEŞ yoktur, kimse kimseyi kandırmasın. DAEŞ’i vuruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır. Türkiye Cerablus-Akdeniz hattını terörden arındırma kararında.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ERDOĞAN “Özür dilemeyeceğiz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin