GAPTARIM ve GAPFOOD Fuarları ziyaretçilerine kapılarını açtı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Sanayi Odası, Tarım İl Müdürlüğü, Gaziantep Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, Gaziantep Ziraat Odası, Gaziantep Ticaret Borsası, Güneydoğu İhracatçılar Birliği destekleriyle düzenlenen 11. Gaptarım Tarım Teknolojileri Ve Hayvancılık Fuarı İle 16. Gapfood Gıda Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen açılış töreninde katılımcılara hitap eden Gaziantep Valisi Davut Gül, tarımın Gaziantep’in bel kemiği ve Türkiye’nin stratejik sektörü olduğunu vurguladı.

Son yaşanan gelişmeler ve tarihteki örnekler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Gül, çalışmaların durmadan devam etmesi gerektiğini “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Cumhuriyet’i ilan etmeden Kurtuluş Savaşı sırasında İzmir İktisat Kongresi’ni topladı. Onun dışında savunma sanayisinin temelleri atıldı. Daha Meclis toplanmadan 23 Nisan 1920’den önceki tarihte Anadolu Ajansı kuruldu. Bu, şu anlama geliyor; düşmanla mücadele ederken ekonomik gücünüz olacak, silahınız olacak. En az o kadar önemli enformasyon ağınız olacak. Çünkü yaptıklarınızı, düşmanınızın yaptıklarını hem kendi vatandaşlarınıza hem de dünyaya duyurmanız lazım. Şu anda baktığımızda Suriye’de terörle mücadele yapan Türk Silahlı Kuvvetleri var. Buna karar veren bir yüce Meclisimiz var ve bunu kitlelere duyuran da bir medya var. Bizim düşmanla savaşırken en az silahlı mücadele kadar ihtiyacımız olan şey moral ve motivasyon, ekonomik gücümüzün muhafaza edilmesi, savunma sanayimizin dimdik ayakta durması. İşte Gaziantep bunu yapıyor. Gaziantep’in savunma sanayisini ve ticaretini destekleyen bir sanayisi var. Aslında topyekûn bir mücadele yapıldığını görüyoruz. İfadelerini kullandı.

Gaziantep’in üreten bir şehir olduğunun altını çizen Gül, bunda emeği geçen herkese teşekkür ederek fuarın hayırlara vesile olmasını diledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise gıda güvenliğinin önemine dikkati çekerek, tarımın, toprağın, suyun korunması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin bereketli topraklar üzerinde kurulduğunu dile getiren Şahin, “Mezopotamya’nın kalbindeyiz. Doğu Akdeniz’e açılan kapıyız. Çeşitlilik bakımından büyük bir hazinemiz var.” diye konuştu.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı açıklanan ihracat rakamları hakkında bilgi vererek, “Şubat ayı itibarı ile Gaziantep olarak, geçen yılın Şubat ayına göre yüzde 6,7 oranında artışla 632 milyon 571 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Birçok alanda üretim yapan Gaziantep, gıda sanayisinde oluşturduğu katma değer, sağladığı istihdam ve yaptığı ihracatla ülkemizin söz sahibi kentlerinin başında gelmektedir. Gaziantep sanayisinin önemli bir bölümünü gıda sektörü oluşturmaktadır. Gaziantep’in ihracatında ilk sırada yüzde 44 ile tekstil sanayi gelirken, tarımsal sanayi ve hububat ürünleri yüzde 27 ile ikinci sırada yer almaktadır” şeklinde konuştu.

Tarım makinaları, güneş paneli, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, sulama sistemleri, tarımsal danışmanlık, gübre, ilaçlama, yem katkı maddeleri gibi ürün gruplarından oluşan stantların yer aldığı fuar 4-7 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAPTARIM ve GAPFOOD Fuarları ziyaretçilerine kapılarını açtı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin