Günübirlik Stüdyo Dairelere denetim

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OHAL Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununda yapılan değişiklikle Günübirlik Stüdyo Dairelere para cezası uygulanacak.

Günübirlik kiralanan evlerin Geçici İkamet Yerleri Kimlik Bildirme sistemine kaydedilmesi ve otomasyon programına bağlanarak internet üzerinden anlık/günlük olarak verilerinin kolluk kuvvetlerine gönderilme yükümlülüğü getirilerek,  sisteme kaydolmayan tesislere de 2017 yılı için 10 bin 383 TL, kaydolup veri göndermeyen veya geç veri gönderen tesislere 5 bin 191 TL idari para cezası uygulanacak.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü günübirlik evlerin tespit için çalışma başlattı. Bu kapsamda

336 binada 13 bin 978 stüdyo daire olduğu tespit edilerek bu dairelere gerekli tebligatlar yapıldı. Yapılan denetimlerde, 23 binaya ait 661 dairenin (Şahinbey-21 bina/614 daire-Şehitkâmil- 2 bina/47 daire) günübirlik yer olarak kullanıldığının tespit edildiği,  Şahinbey İlçesinde bulunan 12 günübirlik binanın da  ( 122 daire ) Geçici İkamet Yerleri Kimlik Bildirme sistemine kaydedildi. Yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen 10 günübirlik yere ise toplam 83 bin 062 TL İdari Para Cezası uygulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Günübirlik Stüdyo Dairelere denetim

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin