HAYATIN RİTMİ KADINLARLA YÜKSELİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HAYATIN RİTMİ KADINLARLA YÜKSELİYORGTO BAŞKANI EYÜP BARTIK:  25 BİN DOLAR MİLLİ GELİRE KADINLAR OLMADAN ULAŞAMAYIZ

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, 2023 ekonomik hedeflerine kadınlar olmadan ulaşılamayacağına vurgu yaparak, “ 25 bin dolar kişi başı milli gelire kadınlar olmadan ulaşamayız. Kadınların ekonomi içerisinde aktif rol almalarını sağlamalıyız” dedi.

Dünya Kadınlar Günü kapsamında Gaziantep Ticaret Odası (GTO) AB Bilgi Merkezi tarafından “Hayatın Ritmi Kadınlarla Yükseliyor” isimli bir program düzenlendi. Gazeteci, yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı ve programda ritim sanatçısı Okay Temiz de kadınlarda “ritim workshop” yaparak bir konser verdi.

Programın açılış konuşmasını yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ekonomik büyüme için kadınların ekonomi içerisinde var olması gerektiğinin altını çizerek, “Eğer biz 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat yapacağız diyorsak, kişi başı milli geliri 25 bin dolar yapacağız diyorsak, bunları mevcut durumda yapmamız söz konusu değil. Öncelikle ekonominin içerisinde aktif olmayan kadınları ekonomik hayatın içine katmak zorundayız” şeklinde konuştu.

HAYATIN RİTMİ KADINLARLA YÜKSELİYORKüresel ekonomiyi yöneten kadınlardan cesaret alın

Türkiye’de kadın işveren sayısının düşüklüğüne de değinen Bartık, kadınların küresel ekonomideki gücüne bakmalarını ve bundan cesaret almalarını söyledi. Bartık şunları söyledi: “TÜİK rakamlarına göre Türkiye’de işverenlerin yüzde 66’sı 45 yaş altında. Maalesef bu yüzde 66’nın yüzde 92,5’i erkek yüzde 7,5’i kadın.  Küresel ekonomiye baktığımızda 17 ülkenin Merkez Bankası Başkanı kadın. FED’in yani Amerikan Merkez Bankası’nın başkanı bir kadın. IMF başkanı bir kadın.. Dünyanın büyük ekonomilerinden Almanya’nın başbakanı bir kadın. Bu kadınlar size cesaret vermeli.”

GTO’nun bu alanda çalışmalarının artarak devam edeceğini belirten Bartık, “GTO olarak kadınların hem Türkiye için hem de Gaziantep için öneminin farkındayız. Uzman kadromuz ile kadın girişimcileri her konuda desteklemeye hazır bir kurumuz. Oda olarak misyonumuz kentin sosyo-ekonomik kalkınmasını desteklemek. Bunu kadınlar olmadan başarmak mümkün değil. Oda bünyesinde oluşturduğumuz Kadın Girişimcileri Destekleme Ofisi (KAGİDO) ile kurumumuzun bu konudaki tecrübelerini girişimci kadınlarımızın hizmetine sunmaya hazırız.”

HAYATIN RİTMİ KADINLARLA YÜKSELİYORErkekler oyununu oynuyor siz de girin oyuna

Konuşmasını kendi hazırladığı ‘40’ında 40 kadın’ isimli belgeselin ardından yapan Tuluhan Tekelioğlu, hayata cinsiyetsiz yaklaştığını belirterek, kadınlara erkeklerin sizi ekonomiye almasını beklemeden oyuna katılın çağrısında bulundu.

Tekelioğlu, “Hanımlara hep şunu söylerim. Hanımlar önce değerinizi siz bileceksiniz. Değersiz değilsiniz, değer sizsiniz. Biz maalesef kendimize biçilen görevi, kendimize biçilen o kadınlık durumunu kabul ediyoruz. Ona göre yaşıyoruz. Bize verilen geleneksel kurallarla, kodlarla yaşıyoruz. Erkeklerin aslında bunlardan hiç haberi yok. Biz erkeklerden bize hak vermelerini bekliyoruz. Biz erkeklerden bize ekonomiye almalarını bekliyoruz. Yok öyle bir şey. Erkekler oyunlarını oynuyor. Siz neden girmiyorsunuz oyunun içine. Gaziantep’in mücadeleci kadınları siz zaten güçlüsünüz” diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalar sonrası ritim ustası Okay Temiz ekibiyle birlikte sahneye çıktı. Sahnede bir kaç performans sergileyen Temiz, kadınlara dağıtılan darbuka, tef, marakas gibi enstrümanlarla workshop yaptı.

GTO Yönetim Kurulu Üyelerinin eşleri ile birlikte yer aldığı programa ayrıca, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu ve eşi, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, GTO Kadın üyeleri,  GTO Meclis ve Meslek Komite üyeleri ve eşleri de katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HAYATIN RİTMİ KADINLARLA YÜKSELİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin