Kamer Genç hayatını kaybetti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk siyasi hayatının en renkli isimlerinden olan eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç 76 yaşında hayatını kaybetti.
Pankreas kanseri nedeniyle İstanbul Gayrettepe’deki Florance Nightingale Hastanesi’nde tedavi gören Genç, dün akşam 17.00 sıralarında yaşamını yitirdi.
76 yaşındayken hayatını kaybeden Kamer Genç için pazar günü saat 14.00’te Kartal Cemevi’nde cenaze töreni düzenlenecek. Genç’in cenazesi Pazartesi günü vasiyeti üzerine Ramazan Köyü’nde toprağa verilecek. Genç’in son günlerinde yakınlarına ”Beni Tunceli’ye tabutuma sarılı Türk bayrağı ile götürün” dediği öğrenildi.
Genç’i son ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

TÜRK BAYRAĞI İSTEĞİ

Tuncelilerden kente sahip çıkmalarını istediği belirtilen Genç’in daha önce Tunceli’de defnedilmesi vasiyet ettiği ortaya çıkmıştı. Genç, yakınlarına, “Ben iyileşmezsem ve ölüme yenik düşersem beni kesinlikle memleketim Tunceli’nin Nazımiye İlçesi Ramazan Köyü’nde gömün. Beni Tunceli’ye tabutuma sarılı Türk bayrağı ile götürün” dediği öğrenildi.

KAMER GENÇ KİMDİR?

23 Şubat 1940’ta Tunceli Nazimiye’de doğan Genç, 1960’da Ankara’da Maliye Okulu’na yatılı olarak girdi. 1966’da Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdi. Yüksek lisansını Paris Uluslararası Amme İdaresi Enstitüsü’nde tamamladı. 1966 yılında girdiği Danıştay sınavını kazanan tek isim oldu. Danıştay Tetkik Hâkimliği ve Savcılığı görevlerinde bulundu. 1983-1987’de mali müşavirlik yapan Genç, 4 dönem peş peşe milletvekili seçildi. 14 Aralık 1987 tarihinde 18.dönem SHP Tunceli milletvekili seçilen Kamer Genç, ardınan 6 Kasım 1991 tarihinde 19. Dönem SHP Tunceli milletvekili, 8 Ocak 1996 tarihinde 20. Dönem DYP Tunceli milletvekili, 18 Nisan 1999 tarihinde 21. Dönem DYP Tunceli milletvekili seçildi. 23. ve 24. dönem CHP Tunceli milletvekilliği yapan Genç, 1993’ten 1995’e kadar, 1996’dan 1999’a kadar ve 2001-2002 arası TBMM Başkanvekilliği yaptı.

İyi düzeyde Fransızca bilen Genç, 1967 yılında Sevim Genç ile evlenmiş, Seçkin ve Seçil adında iki çocuğu bulunuyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kamer Genç hayatını kaybetti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin