KARKAMIŞ’A MERMİ YAĞIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KARKAMIŞ'A MERMİ YAĞIYORKarkamışlı Ahmet D. Gece evinin damında uyurken Suriye Bölgesinden gelen bir merminin ayak ucuna düşmesi ile neye uğradığını şaşırdı.

Gaziantep’in Karkamış İlçesi yakınlarında zaman zaman yaşanan çatışmalardan seken mermiler Karkamış’a düşüyor. Düşen bu mermiler sonucu Karkamışlılar can güvenliklerinin olmadığından dert yanıyor ve yetkililerden yardım istiyor.

Karkamış’ın karşısındaki Suriye’nin Halep kentine bağlı Carablus ilçesinin kontrolünü elinde bulunduran IŞİD militanları, geçtiğimiz Salı günü Karkamış Barajı yakınlarındaki PKK’nın bu ülkedeki uzantısı PYD hakimiyetindeki Zormağara köyünü ele geçirmek için çatışma başlattı.

EVİNİN DAMINA 2 MERMİ DÜŞTÜ

Çatışmalar sırasında yankılanan silah ve patlama sesleri Karkamış tarafından da hissedildi. Bu çatışmanın yaşandığı gece Ahmet D. Gece uyumak için dama çıktı ve yattı tam o sırada ayak ucuna doçka mermisi düştü. Aradan çok geçmeden 1-2 metre uzağa başka bir mermi düştü. Yaşanan olaydan korkan aile hemen aşağıya indi. Bu tür olayların sık sık yaşandığını ifade eden Ahmet D., “Biz buralarda sıcaktan dolayı damda yatarız. Evlerimiz çok sıcak. Sahura kalktık yemeğimi yedim, namazımı kıldım ve yatmaya çıktım. Yatağa girdim daha tam uyumamıştım. Bir gürültü ile direğe bir şey çarptı. Suriye’de çatışmalar sabaha kadar sürüyor. Ben anladım hemen ve kalktım. Baktım ki koca bir mermi. Eğildim mermiyi elime alırken bir tane daha düştü. Korktum ve hemen aşağıya indim. Ölebilirdim. Karkamış’ta artık biz buna alıştık ama yine de korkuyoruz. Canımız Allah’a emanet. Sıkıntılar bu savaş bitmedikçe bitmeyecek. Yetkililer bu duruma çare bulmalı aksi takdirde sınırda sürecek olan bu çatışmalardan seken bomba veya mermi insanımızın canına mal olacak” dedi.

Çatışmaların şiddetini Karkamış’tan hissettiklerini söyleyen vatandaşlar,  zaman zaman IŞİD militanlarının vahşetinden kaçan Suriyelilerin sınırdan Türkiye’ye geçmek istediklerini ve ilçede tedirginlik olduğunu belirtti.

KARKAMIŞ'A MERMİ YAĞIYORKARKAMIŞ SINIR KAPISI KAPALI

Gaziantep’in Karkamış İlçesi’nin karşısında bulunan Suriye’nin Carabulus İlçesi’nin kontrolünü terör örgütü IŞİD militanlarının ele geçirmesi nedeniyle Karkamış Gümrük Kapısı uzun zamandır kapalı.17 Ocak’ta kapatılan Karkamış Gümrük Kapısından sadece özel izin verilen Suriyeliler ülkesine döndü.

NARKOZ HABER ÖZEL

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KARKAMIŞ’A MERMİ YAĞIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin