Kilis yatırım için cazibe merkezi oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan yaklaşık 3 milyon Suriyeli’nin 135 bini Kilis’te yaşıyor. Resmi rakamlara göre 94 bin nufüsu olan Kilis birkaç ay içinde 224 bin nüfusa ulaştı. Geçtiğimiz yıl Ocak ayından itibaren Kilis’e atılan füzeler nedeniyle onlarca vatandaşımız şehit olurken Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu sayesinde şehirde hayat normale döndü. Belediye Başkanı Av.Hasan Kara, Başbakan Binali Yıldırım’ın kenti 6.yatırım teşvik bölgesine dahil edeceklerini müjdelemesiyle hem Suriye hem de Türk vatandaşlarına Kilis’e yatırım çağrısında bulundu.

Suriye’deki iç savaştan en çok etkilenen şehirlerin başında Kilis geliyor. Kente yönelik füze saldırıları ve nüfusunun kısa sürede ikiye katlanması ile zor bir sürece giren Kilis, gerek Belediye Başkanı Av.Hasan Kara’nın ve hükümetin çabaları gerekse Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu sayesinde sıkıntılarını bir nebze atlattı. Başbakan Binali Yıldırım’ın Kilis’i 6’ncı yatırım teşvik bölgesine dahil edeceklerini açıklamasıyla birlikte kentin ticari anlamda da gelişim göstermesi bekleniyor.

Nüfus 2 kat, çöp 4 kat arttı

Göç öncesi Kilis’te günde 40 ton çöp toplanırken şimdi ise günde 160 ton çöp toplanıyor. Nüfusu 2 kat, çöpü 4 kat artan Kilis’te belediyenin sağladığı hizmetler de 4 kat artmış durumda. Kentte temiz su ihtiyacı da 10 bin metreküpten 30 bin metreküpe çıktı. Altyapı ile ilgili gerekli tedbirleri alan Kilis Belediyesi, asfalt ve kaldırım sorununu ortadan kaldırmakla birlikte bölgenin en büyük mesire alanının da yapımına başladı.

“Kilis Türkiye’nin Parlayan Yıldızı” Kentin içinde bulunduğu son durumla ilgili açıklamalar yapan Belediye Başkanı Av.Hasan Kara, “Kilis’in 6’ncı bölgeye dahil edilmesi Gaziantep ve Türkiye’deki sanayiciler, yatırımcılar için önemli bir fırsattır. Bu kararın meyvelerini almaya başladık, yakında cazibe merkezi olacağız” dedi. Kara sözlerini şöyle sürdürdü, “Çok yoğun bir şekilde Organize Sanayi Bölgesi’ne ilgi oluştu. Yatırımcılar yer istiyor. Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB hayata geçiriliyor. Hükümetimiz Suriyelilerle ilgili de bir karar aldı. 1 milyon dolar tutarında konut alana, 2 milyon dolar yatırım yapana ve belli bir süre 3 milyon dolar tutana vatandaşlık verilecek. Bununda Kilis’e olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Birçok Suriyeli yatırımcı Kilis’e yatırım yapmak istiyor. Bütün yatırımcılara sesleniyorum, Kilis şu anda OSB’de yatırım yapmak için çok ucuz. Metrekare 65 lira, büyük bir kısmını devlet karşılıyor. Ondan dolayı da metrekaresi 18 liraya geliyor. İşgücü açısından şehrimizde sıkıntı yok, 2017’de kentimiz Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. Yatırımcıları Kilis’e bekliyoruz.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kilis yatırım için cazibe merkezi oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin