KOSGEB’DE “AKÇELİ” İŞLER…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KOSGEB’DE “AKÇELİ” İŞLER…“KOSGEB’DE ATAMA-TERFİ İŞLERİNE VE KOBİ DESTEKLERİNE PARA KARŞILIĞINDA MI KARAR VERİLİYOR?”

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan hakkındaki yolsuzluk iddiaları Meclis’e taşındı. CHP’li ŞEKER, KOSGEB Başkanı hakkındaki iddiaların araştırılması ve kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini belirterek, “KOSGEB’de işler ‘akçe’ ile hallediliyorsa, bu yozlaşma sonuçta vatandaşı mağdur edecektir” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP Gaziantep milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan hakkında, değişik illerin KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlerinden ve KOBİ sahiplerinden para aldığına dair iddiaların basında geniş yer bulduğuna dikkat çekti.

BANKA HESAPLARI İNCELENMELİ

“İddialara göre, KOSGEB Başkanı güç ve yetkisini kötüye kullanmak suretiyle, terfi – atama ve KOBİ desteklerine para karşılığında karar vermektedir” diyen Şeker, “İddiaların dekontlar ve KOSGEB Başkanı’nın banka hesap hareketlerinin dökümüyle desteklendiğini kaydetti.

Söz konusu iddiaların Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nca dikkate alınıp alınmadığı, konuya ilişkin herhangi bir inceleme/soruşturma açılıp açılmadığına ilişkin bugüne kadar bir açıklama yapılmadığını da vurgulayan Şeker, “Eğer iddia edildiği gibi, KOSGEB’in en üst noktasında işler “akçe” ile hallediliyorsa, hiç kuşku yok ki bu yozlaşma en alt seviyeye kadar sirayet ederek vatandaşı mağdur edecektir” diye konuştu

Şeker, Bakan Ergün’e şu soruları yöneltti:

  1. 1. Söz konusu iddiaların basına yansımasından sonra KOSGEB Başkanı’nın banka hesapları incelemeye alınmış mıdır?
  2. 2. Manisa ve İkitelli Hizmet Merkezi Müdürleri’nin KOSGEB Başkanı hesabına para yatırmalarının sebebi nedir?
  3. 3. KOSGEB Başkanı’nın hesabına para yatıran KOBİ sahipleri KOSGEB’ten ne kadarlık destekler almışlardır?
  4. 4. KOSGEB Başkanı hakkındaki bu vahim iddialarla ilgili Bakanlığınız tarafından açılan herhangi bir inceleme / soruşturma var mıdır? Var ise sonucu nedir?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KOSGEB’DE “AKÇELİ” İŞLER…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin