MHP’li Canpolat’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Özlem Canpolat, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, “8 Mart günü, kadın olmanın anlam ve önemi üzerine etraflıca düşünmek, samimi bir şekilde kafa yormak ve kadınların karşılaştığı zorlukları ele almak için iyi bir fırsat sunmaktadır.

Bugün ülkemiz, dış dünyada “Kadın Hakları” konusunda Sorunlu Ülke  olarak tanımlanıyor.  Ve ne acıdır ki, uluslararası belgelerde Mısır, Pakistan  ve İran’ın gerisinde kalıyor.

Oysa bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten çalışma hayatına kadar her alanda kadınların büyük çaba ve başarılarına şahit olunmaktadır.

Buna rağmen, ülkemizde kadınların karşılaştığı zorluklarda bir hafifleme ve azalma görülmemektedir.

Kadınlarımıza yönelik insanlığa sığmayan saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı ne yazık ki hazin bir vakadır.

Sokak ortasında arkası arkasına katledilen, töre ve geleneklerin gerisine gizlenen katiller tarafından gencecik yaşta hunharca kıyılan kadınların, genç kızların dramları millet olarak yüreğimizi sızlatmaktadır.

Kadınlara uzanan kirli ve kanlı ellerin kırılıp atılması ve katillere hak ettikleri cezaların verilmesi için vakit geçirilmeksizin ne gerekiyorsa yapılmalıdır.

Son yıllarda kadınlarımızın muhatap olduğu ve bizleri son derece kaygılandıran insanlık dışı muamelelerin tamamen yok edilmesi için başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir.

2008-2018 arasında devletin resmi rakamlarına göre ölümle sonuçlanan kadınların uğradığı şiddet oranı % 1400 oranında artmıştır.

Şiddete uğrayan kadınların devletten talep ettikleri koruma talepleri ise maalesef karşılanamamaktadır. Önlemler ve cezalar yetersiz kalmıştır.

Bir başka şiddet olayı ise ; Çocuk Gelinler Meselesidir. Türkiye’nin kanayan bir yarasıdır. Nitekim  ülkemizde bugün resmi rakamlara göre 6 milyon çocuk gelin bulunmaktadır !

Bu tablo karşısında, Kadınlarımızın sosyal, siyasi ve ekonomik hayatın içinde hak ettikleri yerlere, layık oldukları mevkilere gelmeleri vazgeçemeyeceğimiz bir hedef olmalıdır.

Bunun için de hepimize büyük görevler düşmektedir.

İçinden geçtiğimiz insanlık döneminde, kadınların daha fazla hak ve yetkilere sahip olması, hayatın her bölümünde daha çok katılımcı bir rol takınmaları hem doğaldır, hem mecburidir ve hem de doğru olanı budur.

Bu vesileyle her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının, Türk analarının Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, hepsine en iyi dileklerimle birlikte saygılarımı sunuyorum.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP’li Canpolat’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin