MÜLTECİLER, ÜRETİME KATKIDA BULUNABİLİRLER

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MÜLTECİLER, ÜRETİME KATKIDA BULUNABİLİRLERGAPGİAD-Gaziantep Girişimci İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çalışkan; Devlet tarafından finansa edilerek oluşturulan çadır kentlerde kalan binlerce Suriyeli mültecinin çalışmaya uygun olanlarını sanayide çalıştırarak üretime katkı sunmasını sağlayabileceklerini belirtti.

Sanayide ciddi anlamda bir eleman sıkıntısı yaşadıklarını belirten Çalışkan; Bu eleman sıkıntısına Suriyeli mültecilerin çözüm olabileceğini belirterek, kendi ülkelerinde çalışan bu insanların, iş hayatında varlıklarının devamı açısından önemli olduğunu, gerekli hukuksal düzenlemelerin yapılmasıyla birlikte binlerce Suriyeli mülteciye iş vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Gaziantep Girişimci İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çalışkan; 2012 yılında sanayiciler olarak kazançlı ve verimli bir yıl yaşadıklarını, bazı yapısal sorunların üzerlerinde önemli sıkıntılar oluşturmasına rağmen dünyanın her noktasında Gaziantep ve ülkemiz adını duyurmaya devam ettiklerini belirtti. Sanayici olarak KDV iadesi ve Sınır kapılarında yaşanan bazı sıkıntıların firmalarımızı zor durumda bırakmış olmasına rağmen yılmadan çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Suriye’de ortaya çıkan iç savaşın Şehrimizde önemli bir sıkıntıya sebep olmuş olmasına rağmen Gaziantep’li olarak her daim yeni yollar bulmayı başardık. Suriye de ortaya çıkan savaşla birlikte Ortadoğu’yla ticaret yapan firmaların ürün göndermekte zorlandıkları bunun yerine deniz yoluyla sevkiyat yaptıklarını ifade eden Çalışkan; deniz yolunun Kara yoluna göre daha pahalı ve uzun zaman almasına rağmen başka çarenin şuan için mümkün olmadığını belirtti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in ülkemiz notunu Yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmiş olması ihracat yaparken önemli bir kolaylık sağladığını ülkemizin dünyada imajı açısından kredi derecelendirme kuruluşlarının vermiş olduğu notların önemli vurgulayarak bunun önemli bir güven göstergesi olduğunu söyledi.

Dernek olarak 2012 yılında dünyanın birçok farklı ülkesinden ticaret heyetlerini şehrimizde ağırlayarak önemli ticari bağlantılar sağladıklarını ifade eden Çalışkan; şehrimizin kültürel ve ekonomik kalkınmasını aynı şekilde değerlendirdiklerini bunun içinde yoğun bir gayret gösterdiklerini ifade etti. Dünyada STK’ların önemli görevler üstlendiğini ülkemizde ise son yıllarda STK’ların öneminin artmış olduğunu ifade ederek, Gaziantep de önemli bir Sivil toplum kuruluşu olarak yaşadığımız şehre değer katmaya çalışıyoruz. Birlikteliğin önemini kavramış bir şehir olarak yapmış olduğumuz programlarda şehrimizde ki bütün iş adamları dernekleri ve yönetimlerini de bir araya getirerek diyalog ve kaynaşmayı sağladıklarını ifade ettiler.

Sanayici olarak 2013 yılında umutlu olduklarını belirten GAPGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çalışkan; ABD ve Avrupa’da ortaya çıkan finansal krizin yavaş yavaş etkisini kaybetmesiyle birlikte ihracatın daha da artacağını kriz sırasında ortaya çıkan Afrika gibi yeni pazarların daha geliştirileceğini belirterek, 2013 yılı ihracatta patlama yapabileceğimiz bir yıl olacaktır dedi. TUSKON’un yapmış olduğu Dünya ticaret köprüsü adı altında düzenlenen ticaret köprülerinin ve fuarların yeni yılda da artarak devam edeceğini bu organizasyonlarda binlerce ikili iş görüşmelerinin yapılarak ikili anlaşmaların imzalanacağını beklediklerini belirten Çalışkan; Türk sanayici olarak dünyanın her yerinde olduklarını bulundukları yerlerde sadece ticaret yapmadıklarını ülkemizi tanıtmak için birer kültür elçisi gibi çalıştıklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MÜLTECİLER, ÜRETİME KATKIDA BULUNABİLİRLER

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin